Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul secret al Armatei Ucrainei întoarce cuțitul în rana soldaților ruși: 'Plățile care le-au fost promise nu sunt efectuate'

Ria Novosti
garda nationala rusia

Rusia folosește multe modalități de a recruta soldați pentru războiul cu Ucraina, atât prin intermediul companiilor militare private, cât și prin batalioanele „patriotice”, a declarat reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Vadim Skibitsky.

"Astăzi, Rusia folosește diferite metode de recrutare mercenară. Recent a început să atragă o companie militară privată, aceeași "Wagner". A desfășurat puncte de recrutare în întreaga Federație Rusă. Ei au început un mecanism atât de nou precum crearea așa-numitelor batalioane naționale patriotice și pe întreg teritoriul Federației Ruse. În același Kostroma, Orenburg, unde aceste batalioane de pușcași sunt formate și trimise pe teritoriul nostru. Astfel, resursele sunt epuizate și se înțelege că, mai devreme sau mai târziu, va fi necesar să anunțăm mobilizarea pentru a menține ritmul ofensivei pe care Federația Rusă vrea acum să o păstreze", a spus Skibitsky, relatează Ukrinform.

Potrivit acestuia, acum, în ciuda încercărilor autorităților ruse de a ascunde pierderile în războiul cu Ucraina, informațiile despre acest lucru se răspândesc, numărul morților și răniților care se întorc în Federația Rusă este în creștere. În plus, există un deficit de specialiști militari în diferite domenii spune oficialul ucrainean, cum ar fi mecanicii, tunarii, șoferii, iar calitatea unităților formate este scăzută.

"Informația se răspândește, ei înțeleg acest lucru, în prea multe cazuri acum se formează aceste unități, sunt un cu totul alt fel, pentru că, în primul rând, nu există suficiente specialități care sunt cele mai rare - mecanici, șoferi, tunari, tunari. Și în al doilea rând, ei înțeleg că banii care le-au fost promiși nu sunt principalul lucru acum. Pentru că, în multe cazuri, plățile care le-au fost promise nu sunt plătite. Astfel, treptat, faptul că acesta este un război vine în mintea militarilor ruși și puteți muri", a spus Skibitsky.

Vezi și: Ucrainenilor încep să le placă 'operațiunile speciale': serviciile secrete au intrat pe fir și au eliberat mai mulți prizonieri

"În primul rând, se confirmă faptul că sunt recrutați în unități ale Forțelor Armate ale Federației Ruse din toate regiunile și din toate locurile posibile, inclusiv din locurile de detenție. Dar trebuie remarcat faptul că acest lucru nu este doar un caz: se formează unități și, în multe cazuri, sunt trimise în cele mai fierbinți puncte și este deja calculat de comandamentul rus că cele mai multe dintre ele vor fi distruse. Și, în consecință, statul nu va purta nicio responsabilitate, cu atât mai puțin Ministerul Apărării al Federației Ruse pentru moartea lor", a declarat Skibitsky.

Potrivit Departamentului de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, ofițerii ruși nu doresc să meargă la război în Ucraina, iar generalii transferă urgent rudele într-un serviciu "mai sigur" în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.