Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de Ambulanță din România împlinește 111 ani; paradă cu 45 de salvări în București

ambulanta

Serviciul de Ambulanță din România împlinește vineri 111 ani de la înființare, cu această ocazie fiind organizată în București o paradă cu 45 de ambulanțe.

"Vom sărbători 111 ani de ambulanță în România. Poate nu vi se pare impresionant, o cifră extraordinară, dar vreau să o priviți în altă prismă — câte milioane de vieți au fost salvate, câți oameni au lucrat și o parte dintre ei și-au petrecut jumătate din viață în acest serviciu, și-au dedicat o parte importantă din viață pentru a salva vieți. Ne străduim în fiecare an să fim mai buni, ne străduim să fim mai mulți. De câțiva ani încoace doar o singură dată am avut bucuria să vă anunțăm că ni s-au suplimentat posturile. Ne străduim din punct de vedere profesional să fim din ce în ce mai buni, să acordăm o asistență medicală de urgență de calitate, așa cum ne-am dori să primim noi dacă am fi pacienți. (...) Sperăm că în fiecare an guvernanții vor înțelege eforturile noastre pentru a ne ajuta punându-ne la dispoziție mijloacele să acordăm asistență medicală la standarde europene", a declarat joi managerul SABIF, Alis Grasu, potrivit Agerpres.

Citește și: Premierul Mihai Tudose susţine că situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii

Ea a subliniat că prezența la festivitatea de vineri a celor 45 de ambulanțe, care provin de la fiecare serviciu din țară, nu afectează cu nimic capacitatea de intervenție.

"Personalul va veni din ture libere. Ba mai mult, timp de o oră bucureștenii vor beneficia de serviciile lor în locuri publice. Vor acorda asistență medicală celor care au nevoie", a spus Alis Grasu.

La rândul său, Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" din România, a spus că își dorește pentru vineri o festivitate reușită.

"Invităm bucureștenii la festivitatea de deschidere la Stadionul Arena Națională, la ora 9,00. Va fi și o demonstrație practică", a precizat Chiș.

Potrivit acestuia, traseul paradei a fost făcut în așa fel încât să nu fie afectat traficul din București.

În intervalul orar 12,30 — 13,30 va fi acordată asistență medicală în mai multe puncte din București, printre care: intrarea în Parcul Tineretului, Piața Universității, intrarea din Parcul Cișmigiu, Piața Romană, Parcul Herăstrău, Piața Moghioroș, Parcul Carol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.