Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de informații al Moldovei respinge acuzațiile de implicare în cazul răpirii fostului judecător ucrainean

SIS
SIS Serviciul de Informatii si Securitate

Serviciul de Informaţii şi Securitate neagă implicarea în cazul răpirii fostului judecător ucrainean. Într-un comunicat de presă, instituția menționează că cooperează cu organele competente pentru a stabili toate circumstanţele pe marginea acestui incident.

"Serviciului de Informaţii şi Securitate își realizează atribuțiile în strictă conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea drepturilor omului, inclusiv ale cetățenilor străini pe teritoriul național. Menționăm că, SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu incidentul produs și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate", se arată în comunicat.

Sâmbătă, un fost judecător ucrainean, suspectat de luare de mită, a fost răpit din curtea unui bloc din sectorul Centru al Capitalei. Este vorba despre Nicolae Ceaus, de 54 de ani. Anunţul a fost făcut pe Facebook chiar de avocatul său, Iulian Balan. În martie 2017, judecătorului ucrainean a fost prins cu o mită de 150.000 de dolari pe teritoriul Ucrainei. Presa de la Kiev scria atunci că magistratul a ascuns o parte din bani în borcane, îngropându-le în propria curte. Procurorii ucraineni nu l-au putut însă reţine pentru că el avea imunitate care putea fi retrasă doar cu acordul Radei. Deputaţii au permis acest lucru abia în 6 septembrie 2017, după ce judecătorul a reuşit să fugă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.