Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de Informații Externe al Rusiei: 'Polonia se pregătește să stabilească controlul în anumte părți din Ucraina'

ucraina harta

Polonia se pregătește să stabilească controlul asupra celor mai promițătoare sectoare ale economiei ucrainene, a precizat luni biroul de presă al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse

"Informațiile primite de serviciu atestă implementarea treptată de către Varșovia a planurilor sale de anvergură pentru Ucraina. Devine din ce în ce mai clar că cuvântul nu se referă doar la posibilitatea introducerii "forțelor poloneze de menținere a păcii" în districtele vestice ale acestei țări, ci și la stabilirea controlului asupra celor mai promițătoare sectoare ale economiei statului vecin", se arată în comunicat, citat de TASS.

„Profitând de situația dificilă actuală a producătorilor agricoli ucraineni, inclusiv în ceea ce privește depozitarea banilor colectați, companiile poloneze au organizat achiziționarea produselor lor la prețuri mici, condamnând în unele cazuri întreprinderile ucrainene la faliment. Apoi, este planificată cumpărarea activelor și terenurilor lor la prețurile deșeurilor”, se arată în raport. "Acest lucru poate fi ilustrat, de exemplu, prin faptul că o nouă recoltă este achiziționată la 30 de dolari pe tonă, ceea ce este de aproape 5 ori mai ieftin decât costul real al acestui produs."

De asemenea, serviciul de presă a subliniat că autoritățile ucrainene au început să-și vândă sectoarele economice Poloniei.

"Autoritățile actuale de la Kiev au început deja, în esență, să vândă țara, acordând prioritate în acest 'proiect de afaceri' vecinilor polonezi", se arată în declarație. "În paralel, partea poloneză investește în crearea infrastructurii de transport și a altor logistici pentru exportul neîngrădit de alimente ucrainene către Europa și alte piețe unde prețurile sunt mult mai mari."

Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse a menționat că punerea în aplicare a acestor aspirații ale Varșoviei "este facilitată de noul temei juridic creat de Kiev - legea privind garanțiile speciale pentru cetățenii polonezi adoptată de Rada Supremă la sfârșitul lunii iulie a acestui an și legea privind privatizarea, care permite vânzarea întreprinderilor industriale ucrainene cu o reducere de 50 la sută".

Nu este pentru prima dată când se lansează un astfel de zvon. Și președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko - un aliat al Rusiei - a făcut declarații similare, fiind contrazis vehement de Polonia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.