Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de Informații și Securitate al Moldovei publică lista celor asociați cu Plahotniuc, Șor, Platon, Andronachi, Ceaika și Caramalac, vizați de sancțiuni

Serviciul de Informatii si Securitate
SIS Serviciul de Informatii si Securitate

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova a publicat lista persoanelor și entităților asociate cu oligarhii și foștii demnitari vizați de sancțiuni internaționale. Este vorba de cei asociați cu Igor Ceaika, Grigore Caramalac, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, relatează stiripesurse.md

Lista SIS conține peste 500 de persoane fizice și juridice, în privința cărora există probe și informații documentate că sunt asociate cu cei menționați mai sus. Lista a fost publicată „în vederea asigurării implementării eficiente a măsurilor restrictive internaționale pe teritoriul R. Moldova, precum și evitării tentativelor de eludare a măsurilor restrictive internaționale cu implicarea și/sau participarea persoanelor asociate subiecților restricțiilor”, se spune în ordinul SIS.

Printre cei care au legături cu Igor Ceaika se numără Alexandru Dodon, fratele fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și fundația „Din suflet”, care era deținută de soția liderului socialist, Galina Dodon.

Unele dintre persoanele asociate cu ex-deputatul fugar Vladimir Andronachi sunt Nadejda Andronachi, fosta soție, și Anatolie Blonschi, cel ce figurează în dosarul „Frauda bancară” și care a gestionat mai multe afaceri ale fostului deputat democrat. Lista vizează și câteva companii.

La persoanele care au legături cu afaceristul Veaceslav Platon figurează fosta preşedintă a Consiliului de administraţie al „Moldasig”, Stela Pahomi, sora lui Platon - Elena Platon, dar și Andrei Bahcivanji. Ultimul a fost a fost judecat, alături de Platon în dosarul escrocheriei companiilor de asigurări „Moldasig”, „Asito” și „Alliance Insurance Group”.

Și apropiați...

Printre persoanele asociate controversatului om de afaceri Vladimir Plahotniuc se numără soția și unul dintre fiii oligarhului - Oxana Childescu și Timofei Plahotniuc, de rând cu finii de cununie ai acestuia - Adrian Candu, ex-președinte al Parlamentului, și Dorin Damir, cercetat pentru fals în acte publice și abuz de putere. În aceeași listă mai figurează fostul partener de afaceri al lui Plahotniuc, Serghei Iaralov, dar și Oleg Cristal - administrator al trustului media deținut de Plahotniuc.

Printre companiile oligarhului sancționate la nivel internațional se regăsește holdingul media General Media Group SRL, GMG Production SRL, alături de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, ÎCS Finpar Invest SRL, ÎCS Nobil-Club SRL, Constar Invest SRL, ÎcS Codru Hospitality SRL (actual SRL Entourage & Company), dar și alte companii.

În lista asociată cu deputatul fugar Ilan Șor figurează cea mai mare parte din întreg documentul. Acolo apar nume precum Petru Jardan, Vadim Fotescu, Denis Ulanov, Reghina Apostolova - toți membri ai partidului neconstituțional „Șor”. Alături de aceștia, este și guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guțul, primara orașului Orhei, Tatiana Cociu, dar și Arina Corșicova, candidata Partidului „Șansă” la alegerile locale din Bălți și exclusă din cursă de CEC.

Printre persoanele juridice din lista celor care au legături cu Șor, se numără compania Avia Invest S.R.L., Air Moldova SRL, Concept Imobil SA, Demicor SRL, Media Resurse SRL, Nobil Air SRL, Nordgaz Furnizare SRL, Partidul Politic „Șansă”, Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, dar și altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.