Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de Securitate al Ucrainei a întărit controlul la granița cu Moldova: Kievul se teme de ce e mai rău

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat astăzi, într-un comunicat de presă, că a întărit regimul de contra-spionaj la intrarea în Moldova pe teritoriul Ucrainei, pentru cetățenii radicali ai Federației Ruse. Decizia a fost luată pentru a preveni agravarea situației din Chișinău, legată de interferența străină în procesele interne. Serviciul de Securitate a Ucrainei a mai anunțat că face schimb de informații cu colegii moldoveni pentru a menține calmul și stabilitatea în regiune, transmite 24h.md.

Citește și: SURSE De ce și-ar fi executat, de fapt, Viorica Dăncilă omul – Informații EXCLUSIVE despre demiterea lui Remus Borza

Amintim că Ministerul de externe de la Kiev a declarat că în Republica Moldova este importantă asigurarea securității și prevenirea intervenției externe, de combatere a implementării scenariului rus de federalizare a țării..

Citește și: Rareș Bogdan aruncă bomba! Dorește închisoare pe viață pentru aceste persoane

”Ucraina urmărește cu îngrijorare evoluția situației politice din statul vecin – Republica Moldova. Îndemnăm principalele forțe politice din Moldova să acționeze în cadrul legal, să soluționeze litigiile prin dialog politic pentru a evita confruntările violente. În prezent, important pentru țară și securitatea din regiune este prevenirea intervenției externe, care vizează implementarea scenariului rus de federalizare a țării”, se arată în declarația MAE din țara vecină.

Citește și: Aflat în spatele gratiilor, Liviu Dragnea primește o nouă lovitură! Marele său proiect, dinamitat!

Ucraina mai subliniază că este interesată într-o Moldovă stabilă, democratică și europeană și este gata să ofere, dacă este necesar, asistență în rezolvarea problemelor existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.