Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul militar de informații al Ucrainei: În fiecare zi, 1.000 de oameni se alătură armatei ruse

thetimes.co.uk
razboi-ucraina

Adjunctul Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, generalul Vadim Skibitski, a declarat luni într-un interviu pentru RBC-Ucraina că aproximativ 1.000 de oameni se înscriu zilnic în rândurile Forțelor Armate Ruse, motivați de salariile mari, în special locuitorii din regiunile de criză.

„În fiecare zi, aproximativ 1.000 - 1.100 de oameni se alătură forțelor armate ale Federației Ruse. Aceștia sunt folosiți atât pentru a reface pierderile, cât și pentru a forma regimente de rezervă. Ocupanții se mobilizează, doar că nu la fel de masiv ca în octombrie-decembrie 2022.  Motivația rușilor de a intra în armată este salariul, mai ales în regiunile de criză, unde fie sunt salarii mici, fie nu există locuri de muncă. Prizonierii de război ruși recunosc deschis că s-au înrolat în armată pentru că sunt plătiți acolo, iar ei au o `ipotecă, familie și așa mai departe`. Iar acest motiv este în prezent principalul pentru acele persoane care merg voluntar la mobilizare, semnează contracte și luptă”, a declarat adjunctul GUR ucrainean.

El a menționat că rușii care luptă în război primesc în jur de 8 mii de ruble pe zi, adică aproximativ 90 de dolari zilnic.

În prezent, toată mobilizarea din Federația Rusă vizează în principal refacerea pierderilor.

„Pentru a crea o rezervă strategică puternică, ei chiar au nevoie de mobilizare - asta este sigur. Va îndrăzni Putin să o facă? Este puțin probabil înainte de alegeri. Și în viitor - vom vedea. Este încă prea devreme să vorbim despre asta. Dar au fost create toate condiţiile de mobilizare oricând în Rusia”, a indicat Vadim Skibitski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.