Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul Salvamont Argeş, dotat cu o dronă care va fi folosită în acţiunile de căutare-salvare

salvamont
salvamont

Serviciul Public Salvamont Argeş a primit o dronă performantă, de ultimă generaţie, care va fi folosită pentru căutări în acţiunile de salvare. Echipamentul are capacitatea are de a explora terenul astfel încât găsirea unor persoane aflate în dificultate să poată fi făcută mult mai rapid, graţie unui program special pus la dispoziţie de Dispeceratul Naţional de Salvamont, potrivit news.ro.

Drona care a intrat în dotarea Salvamont Argeş a costat 33.000 de lei, investiţia incluzând şi opţionalele, baterii şi un kit, fondurile fiind asigurate din bugetul judeţean anunţă, ,marţi, printr-un comunicat, Consiliul Judeţean Argeş.

Până în prezent, salvatorii montani argeşeni foloseau o dronă care aparţinea şefului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

"Drona ne este foarte necesară în acţiunile de căutare, în verificarea zonelor unde accesul este foarte dificil. Spre exemplu, în loc să se facă o verificare cu oameni care coboară în rapel din zece în zece metri de-a lungul unui abrupt, putem ridica drona, putem filma, vedea eventuale victime şi totul se înregistrează. Important este că nu sunt riscate vieţile oamenilor, nu se folosesc foarte multe resurse şi evităm uzura sau distrugerea de echipament”, a declarat directoul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Potrivit acestuia, drona are o rază de acţiune de cinci kilometri, filmează după un traseu pe care şi-l prestabileşte, apoi se întoarce. Imaginile sunt introduse într-un soft special, la Centrul naţional de coordonare a datelor de la nivelul Salvamont România, care pune în evidenţă elementele care nu ar trebui să fie în natură, în felul acesta putându-se realiza căutări punctuale.

„În acest moment suntem patru colegi care putem manevra drona, dar ne dorim să creştem numărului pentru a putea folosi aparatul în orice moment. La nivel naţional mai sunt aproximativ 10 servicii care au drone, dar cred că în următorul an se va ajunge la 30 de servicii care vor avea astfel de dotări, pentru că la nivel naţional un astfel de aparat devine tot mai important în acţiunile de căutare sau salvare", a precizat Ion Sănduloiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.