Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sesiune de informare a misiunilor diplomatice cu privire la măsurile întreprinse de autorităţile din România pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID 19

sciencealert.com
coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne au organizat, marţi, o sesiune de informare a misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale acreditate la Bucureşti, în contextul demersurilor întreprinse la nivel naţional pentru gestionarea şi prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, măsurile întreprinse de către autorităţile naţionale au fost prezentate de către secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

”Secretarul de stat a pus accent pe importanţa măsurilor adoptate de România pentru controlarea şi reducerea răspândirii infecţiei cu COVID-19 la nivelul României, cât şi pe fundamentarea acestor măsuri pe datele şi analizele furnizate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor. De asemenea, Raed Arafat a subliniat că măsurile adoptate se aplică atât cetăţenilor români, cât şi cetăţenilor străini care ajung în România din zonele afectate”, se arată în comunicatul transmis, marţi seară, de Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

Potrivit sursei citate, secretarul de stat a subliniat eforturile întreprinse pentru asigurarea unei comunicări publice corecte şi transparente, reamintind faptul că, la acest moment, autorităţile române emit două buletine informative pe zi, accesibile atât pe site-urile instituţiilor competente (MAI, MS, MAE), cât şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

”Ministerul Afacerilor Externe a reiterat deschiderea pentru un dialog constant cu misiunile diplomatice acreditate la Bucureşti în vederea informării acestora cu privire la măsurile aplicate de autorităţile române şi a subliniat importanţa coordonării eforturilor în procesul de gestionare şi prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19 la nivel european şi internaţional”, se mai arată în comunicat.

Potrivit documentului, în marja sesiunii de informare, secretarul de stat Raed Arafat a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea. Discuţiile au vizat modalităţile de cooperare şi asistenţa ce poate fi acordată de România pentru asigurarea măsurilor necesare pentru protecţia cetăţenilor din Republica Moldova în contextul răspândirii infecţiei cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.