Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sesiune extraordinară a Camerei Deputaților: Guvernul a 'păcălit' CCR și a prelungit prin OUG mandatele interimare de la TVR și Radio

Inquam Photos / George Calin
Camera Deputatilor plen

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, reunit luni, a decis convocarea unei sesiuni extraordinare în data de 24 august, de la ora 10,00.

Pe ordinea de zi se află o informare cu privire la proiectul de lege privind aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului înregistrată la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi care urmează să fie avizată de comisiile permanente în termenele stabilite, precum şi proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 89/2021 pentru completarea articolului 46 al Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.

OUG nr. 89/2021 prevede prelungirea mandatelor directorilor interimari ai Societăţilor române de Radio şi Televiziune, Liviu Popescu şi Ramona Săseanu, pe perioada vacanţei parlamentare.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, în luna iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că Hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale. Ulterior, conducerea Parlamentului a „fentat” decizia CCR a instalat din nou conducerile interimare la SRTv și SRR printr-o simplă decizie a birourilor permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.