Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sesiunea plenară de la Strasbourg a PE va fi scurtată şi mutată la Bruxelles, din cauza coronavirusului

reuters
parlament european

Viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European, prevăzută iniţial să se desfăşoare la Strasbourg în perioada 30 martie - 2 aprilie, se va desfăşura la Bruxelles şi va fi scurtată la două zile din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat marţi instituţia europeană.

''Sesiunea din aprilie va avea loc la Bruxelles miercuri după-amiază (1 aprilie) şi joi dimineaţă (2 aprilie)'', a declarat Katarina Barley, vicepreşedintă a Parlamentului European, conform Agerpres.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

Este a doua oară în acest an când o sesiune plenară prevăzută pentru Strasbourg este organizată la Bruxelles: sesiunea care ar fi trebuit să aibă loc de luni până joi a fost scurtată la ziua de marţi şi desfăşurată la Bruxelles.

O sursă europeană a indicat marţi pentru AFP că un ''formator extern'' al Parlamentului European, a cărui prezenţă în hemiciclu este ''limitată'', a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Totuşi, niciun alt caz nu a fost detectat în Parlamentul European, fie că este vorba de eurodeputaţi, fie de personalul administrativ.

Citește și: Raed Arafat face acuzații grave: ‘Trebuia să avem stocuri de acum doi ani’

Mai multe persoane, printre care preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, au fost plasate în carantină ca măsură de precauţie.

În afara Parlamentului European, cel puţin patru angajaţi ai instituţiilor UE au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, dintre care trei în Consiliu, instituţia ce reprezintă statele membre.

Conform tratatelor UE, Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde trebuie să se desfăşoare 12 sesiuni plenare pe an, cu o durată de câte trei zile şi jumătate. În restul timpului, eurodeputaţii lucrează la Bruxelles, unde sunt organizate minisesiuni plenare şi se reunesc comisiile specializate ale PE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.