Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sesiunile de emoții se reiau la ICCJ pentru Elena Udrea - Încetată starea de urgență, dosarul Gala Bute continuă și se judecă recursul în casație

elena udrea

Instanța supremă reia marți judecarea recursului în casație al Elenei Udrea și al fostului șef al Federației Române de Box, Rudel Obreja, după ce aceștia au primit definitiv pedepse cu executare în dosarul Gala Bute.

Concret un complet de cinci judecători va judeca o cale extraordinară de atac  introdusă dosarul în care cei doi au fost condamnați definitiv la pedepse de șase și respectiv cinci ani de închisoare cu executare.

”Minuta încheierii penale nr. 225/RC În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpata Udrea Elena Gabriela împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2303/1/2017.

Trimite cauza în vederea judecării recursului în casa?ie, la Completul de 5 Judecători – Penal P3 - 2019. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 12 noiembrie 2019, pentru când se citează recurenta inculpată Udrea Elena Gabriela şi partea civilă Autoritatea Naţională pentru Turism.

Se va încunoştinţa apărătorul ales al recurentei inculpate Udrea Elena Gabriela cu privire la termenul acordat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15 octombrie 2019”, stabilea acest complet de judecată în octombrie 2019.

Ulterior judecarea căii extraordinare de atac a recursului în casație s-a amânat succesiv până în luna februarie când  judecătorii au constatat intervenită starea de urgență prin decret prezidențial pe fondul pandemiei cu coronavirus.

În aprilie 2020 judecătorii au constatat încetată starea de urgență de a dus la suspendarea judecării de drept a dosarului și au stabilit ca dezbaterile să fie reluate marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.