Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Tragedia ia proporții în Seul: Cel puțin 146 de oameni au murit călcați în picioare de mulțime, la o petrecere de Halloween

Cel puţin 120 de persoane au murit şi alte 100 au fost rănite într-o busculadă pe o stradă din Seul, în timp ce în zonă aproximativ 100.000 de oameni participau la un eveniment organizat cu ocazia Halloweenului, anunță agenția de știri Yonhap.

UPDATE: Bilanțul anunțat de autorități a crescut la 146 de morți.

Mulţi oameni au murit sau au fost răniţi fiind zdrobiţi de mulţimea care încerca să avanseze pe o stradă îngustă din districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel, loc celebru în care se ţin petrecerile în Seul, au precizat oficiali sud-coreeni.

Choi Seong-beom, şeful pompierilor din cartierul Yongsan, a precizat că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Răniţii sunt transportaţi la spitale din Seul.

În locul busculadei au intervenit peste 800 de poliţişti şi reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, cu 140 de vehicule. A fost mobilizat tot personalul disponibil din Seul pentru a-i trata pe răniţi.

Iniţial, presa internaţională a scris că zeci de persoane se aflau ”stop cardiac” într-un loc nocturn popular din Seul.

Înregistrări video au surprins numeroase persoane care primeau îngrijiri, în stradă, de la membri ai serviciilor de urgenţă, înconjuraţi de mulţime.

Pompierii au anunţat atunci 81 de cazuri de ”dificultate respiratorie”.

Președintele Yoon Seok-yeol și premierul Han Dok-soo au reacționat anterior la incident, îndemnând medicii să ofere asistența necesară. Primarul capitalei, Oh Se Khun, a decis să își scurteze călătoria în Europa. În plus, Yoon Seok-yeol a convocat o ședință de urgență pentru a se ocupa de incident. Au participat șefii ministerelor de interne din Seul și din țară, precum și alți oficiali operaționali și de salvare, prin legătură video.

Potrivit estimărilor poliției, aproximativ 100.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în zona Itaewon. Zona, situată în apropierea unei baze militare americane, este unul dintre locurile preferate de tinerii din capitală, unde sunt concentrate numeroase baruri, restaurante și discoteci.

Străzile din Seul erau pline de oameni care sărbătoreau Halloweenul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.