Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seulul anunță: Kim Jong Un încearcă să o prezinte pe fiica sa în principal la evenimente militare

kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a prezentat fiica în principal la evenimente militare, o decizie care ar putea avea ca obiective sublinierea progreselor recente în acest domeniu şi întărirea loialităţii armatei, potrivit rezultatelor unei analize publicate marţi de guvernul sud-coreean, transmite EFE marţi.

De când a fost văzută în premieră, în noiembrie 2022, fetiţa, despre care se crede că are în jur de 11 ani şi care s-ar putea numi Kim Ju Ae, a avut 15 apariţii publice - întotdeauna însoţită de tatăl ei - în mass-media nord-coreene, dintre care 12, adică 80%, au fost evenimente legate de sectorul militar, a precizat marţi într-un comunicat Ministerul Unificării, care se ocupă de relaţiile cu Nordul, conform agerpres.

Prima dată când regimul a prezentat-o public a fost pe 18 noiembrie, cu prilejul lansării rachetei balistice intercontinentale (ICBM) Hwasong-17, cu cea mai lungă rază de acţiune a ermeticei ţări asiatice, iar de atunci apariţiile sale cu acest tip de ocazii s-au repetat.

În martie, ea a participat la recepţia organizată pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a fondării armatei nord-coreene şi la parada organizată cu această ocazie, în timp ce în aprilie a vizitat sediul Administraţiei Naţionale de Dezvoltare Aerospaţială (NADA) pentru a se informa despre pregătirile pentru lansarea unui satelit spion şi a asistat, de asemenea, la lansarea Hwasong-18, prima rachetă balistică intercontinentală nord-coreeană cu combustibil solid.

În schimb, notează EFE, tânăra a avut apariţii publice legate de sectorul economic sau de alte domenii doar în trei momente, cum ar fi atunci când a participat la inaugurarea unor lucrări în nordul Phenianului, în februarie, sau la un meci de fotbal în aceeaşi lună pentru a marca aniversarea naşterii bunicului său, Kim Jong Il.

În total, mass-media nord-coreene au publicat 107 fotografii ale fetei, dintre care şapte au fost pe prima pagină a principalului cotidian din Coreea de Nord, Rodong, iar în 80 (75 %) dintre acestea apare alături de tatăl ei.

Ministerul Unificării consideră că acest tipar arată că Phenianul este interesat să lege strâns imaginea fetei de tatăl său şi de sectorul militar, un sector care a fost în ultima vreme sinonim cu succesul în Coreea de Nord, având în vedere că s-au înregistrat progrese semnificative în urma aprobării unui plan de modernizare a armamentului în 2021.

În pofida numeroaselor sale apariţii publice, mulţi analişti consideră puţin probabil ca fata să devină succesoarea lui Kim Jong Un, având în vedere natura puternic patriarhală a societăţii nord-coreene şi aparenta existenţă a unui copil de sex masculin.

Ultimul care a subliniat acest punct de vedere a fost directorul Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), Kim Kyou-hyun, care a considerat luni, în faţa unei comisii parlamentare, că este "pripit" să se ajungă la concluzia că tânăra va fi următorul lider suprem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.