Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevil Shhaideh:Dacă realizăm economii la nivelul PO Competitivitate vom deschide apel

agerpres.ro
sevil shhaideh

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, joi, că în cazul se vor realiza economii la nivelul Programului Operaţional Competitivitate anul viitor va putea fi lansat un apel pentru Axa destinată industriei TIC - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.

"Reuşim să semnăm primele contracte de finanţare, o axă foarte importantă unde beneficiarii au manifestat un real interes. Axa, cu o alocare iniţială de 54 de milioane de euro, a avut pe parcursul acestei perioade o suplimentare tocmai pentru a sprijini câţi mai mulţi beneficiari cu proiecte foarte bune. Am reuşit să selectăm din 212 intenţii de proiect 145, astăzi, împreună cu beneficiarii, cu organismul intermediar semnăm primele 11 (contracte - n.r.). Într-adevăr, aşa cum a spus domnul prim-ministru, poate nu reprezintă o sumă importantă la nivelul întregului Program Operaţional Competitivitate, dar pentru dumneavoastră, pentru beneficiari, sunt convinsă că reprezintă o sumă importantă pentru afacerile dumneavoastră şi pentru a vă realiza obiectivele pe care vi le-aţi propus în aceste proiecte. Nu trebuie să uităm că industria TIC este pentru noi una din cele mai performante şi cele mai importante industrii şi în acest sens şi fondurile europene, alături de celelalte instrumente pe care Guvernul României le promovează, vin să sprijine această industrie", a declarat Sevil Shhaideh, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a primelor 11 contracte din fonduri europene în domeniul TIC din cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Vicepremierul şi-a exprimat speranţa ca în cel mult două săptămâni să se semneze toate contractele pe Axa TIC. "Şi dacă vom realiza economii sau supracontractări la nivelul Programului Operaţional Competitivitate, de ce nu, poate la sfârşitul anului sau anul următor să redeschidem un nou call pentru proiecte importante ", a completat Sevil Shhaideh, conform Agerpres.

La ceremonie au participat premierul Sorin Grindeanu, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, şi ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu. Cele 11 contracte sunt primele semnate dintre cele 22 de proiecte care au obţinut peste 90 de puncte în urma procesului de evaluare şi selecţie a cererilor de finanţare depuse în cadrul apelului de proiecte deschis în perioada 2 noiembrie 2015 - 29 februarie 2016, potrivit unui comunicat al MDRAPFE. "Proiectele vizează dezvoltarea unor game de produse/servicii TIC cu aplicabilitate în restul economiei româneşti pentru integrarea pe verticală a soluţiilor TIC şi realizarea proiectelor strategice inovative cu impact asupra dezvoltării întregii industrii TIC la nivel naţional sau internaţional.Proiectele au o valoare a asistenţei financiare nerambursabile cuprinsă între 226,9 mii lei şi 4,04 milioane lei şi o perioadă de implementare cuprinsă între 12 şi 36 de luni', se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.