Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevil Shhaideh: Statutul funcției publice, scos din Codul Administrativ

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a declarat miercuri seara, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că statutul funcției publice a fost scos din Codul Administrativ, urmând să intre în pachet cu Legea salarizării unitare, la solicitarea Comisiei Europene.

'Nu sunt modificări (la proiectul Codului Administrativ, n.r.). Varianta pe care dumneavoastră o cunoașteți au fost doar tezele prealabile. Au fost adoptate tezele. Astăzi vorbim de tot pachetul Codului Administrativ. Singura diferență, să spunem, sau modificare pe care cred că o vom aduce, vom încerca să intrăm în regim de urgență cu statutul funcției publice și aceasta a fost solicitarea reprezentanților Comisiei Europene, să scoatem statutul funcției publice din Codul administrativ, să intre în pachet și cu Legea salarizării unitare, pentru a avea două acte normative în adoptare către Parlament în luna aprilie. Asta a fost și cred că o să fie modificarea majoră față de varianta pe care tot se discută astăzi, se dezbate pe zona Codului Administrativ', a declarat Sevil Shhaideh. Ministrul Dezvoltării a precizat că aceasta este singura modificare, în sensul de a scoate anumite prevederi din conținutul proiectului, dar că, de la momentul în care a preluat conducerea ministerului, reprezentanții administrațiilor publice locale au formulat numeroase propuneri, iar din acest motiv dezbaterea publică pe Codul Administrativ a fost prelungită, conform Agerpres.

'De când am preluat mandatul sunt foarte multe propuneri și observații, de la primari, de la președinții consiliilor județene, de la structurile asociative, ceea ce pentru mine a fost un semnal că dezbaterea inițiată de anul trecut nu a fost suficientă. Din aceste considerente am solicitat reprezentanților instituției să stea cu acest cod în dezbatere încă o lună de zile, pentru a mă asigura că toate propunerile, observațiile colegilor sunt preluate', a subliniat Sevil Shhaideh. Fostul ministru al Dezvoltării, Vasile Dîncu, a anunțat, în 17 octombrie 2016, că proiectul Codului administrativ al României a fost finalizat, ceea ce va permite existența unei "biblii" a administrației, unitare și ușor de urmărit de către primari și care include un capitol referitor la incompatibilități, care "luminează" o parte din ceea ce era ambiguu în legislație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.