Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEX contra examene: Cum păcălea un afacerist tinerele studente

gratiere condamnare inchisoare arest

O tânără de 21 de ani care își dorea să își deschidă o afacere a căzut în plasa unui afacerist care i-a cerut bani și favoruri sexuale pentru a trece examenele la Facultatea de Horticultură. Bărbatul a fost condamnat pentru trafic de influență la aproape doi ani de închisoare, anunță MEDIAFAX.

Tânăra de 21 de ani a mers, după terminarea liceului, la lucru în Italia pentru a strânge bani ca să își deschidă o afacere în agricultură pe un teren pe care părinții ei îl dețin în județul Botoțani. Pentru viitoarea fermă, mama fetei a cumpărat de la o firmă puiet de cătină și nuci, iar proprietarul firmei i-a spus că știe mai multe persoane de la Facultatea de Horticultură și că ar putea să o ajute pe fată.

Citește și: Guvernul Orban `creşte vârsta de pensionare`!

Omul de afaceri le-a convins pe femeie și pe fiica ei să îi facă o procură pentru a o ajuta pe tânără să se înscrie la facultate. Deși i-a promis că îi va trimite pe e-mail toate cursurile pentru a putea învăța cât este plecată la muncă în Italia și că o va anunța când începe sesiunea, bărbatul nu a făcut acest lucru. Întoarsă acasă, fata a aflat că o parte dintre examene deja avuseseră loc și s-a prezentat la cele care au urmat. Speriată că nu va trece testele, fata s-a dus să discute cu cel care a sprijinit-o de la început.

„Inculpatul i-a spus acesteia să stea liniștită, întrucât va vorbi cu profesorii din cadrul Facultății de Horticultură, pe care îi va invita la masă și îi va convinge să îi acorde note de trecere la toate examenele, inclusiv la cele inițiale la care nu s-a prezentat, solicitându-i totodată suma de 800 euro, respectiv câte 100 euro pentru fiecare profesor, fiind în total un număr de opt profesori”, se arată în referatul procurorilor, prezentat în motivarea instanței.

Deși i-a dat bărbatului suma cerută, fata a aflat că nu a trecut niciun examen și s-a dus din nou la omul de afaceri.

„Acesta i-a specificat că va obține note de trecere în restanță, însă în acest scop trebuie să întrețină relații sexuale cu profesorii din cadrul facultății. Martorul a întrebat de ce a mai remis suma de 800 euro dacă se impune să întrețină relații sexuale cu profesorii, moment la care inculpatul a menționat faptul că suma de bani a fost pentru a fi declarată admisă la examenele de anul acesta, iar relațiile sexuale ar trebui să le întrețină cu aceștia pentru a fi declarată admisă și la examenele din anii următori. Inculpatul (...) a subliniat că în ipoteza în care va întreține relații sexuale cu el, nu va mai fi necesar să mai întrețină relații cu ceilalți profesori”, se mai arată în motivarea instanței.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis a semnat! L-a trecut pe linie moartă .

Speriată, fata s-a dus acasă și i-a povestit mamei tot ce s-a întâmplat, iar mai apoi cele două au anunțat autoritățile.

În timpul procesului, bărbatul a recunoscut că tot ce a fost prezentat de procurori este adevărat.

Prima instanță, Tribunalul Iași, l-a condamnat pe bărbat la un an, zece luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare. Procurorii, însă, au contestat decizia, iar magistrații Curții de Apel Iași au admis solicitarea acestora. Bărbatul a fost condamnat definitiv la un an, zece luni și 20 de zile de închisoare cu executare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.