Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sezonier român „M-am simțit ca un sclav!”

romaniatv.net
sparanghel
Mai mulți muncitori români care au lucrat ca sezonieri în agricultură, în Germania, susțin că au fost plătiți cu sume net inferioare salariului minim la o fermă din Renania de Nord-Westfalia, iar angajatorii au devenit abuzivi și pașapoartele lor au fost reținute. „M-am simțit ca un sclav”, a declarat pentru ziarul german TAZ unul dintre românii care au lucrat la acea fermă.

Timp de două săptămâni, conaționalul nostru a fost plătit cu suma de 635 de euro, conform celor declarate de Cătălina Guia, activistă de origine română, consilier la „Arbeit und Leben” („Muncă și Viață” în germană), o instituție de formare suplimentară sprijinită, printre altele și de Federația Sindicală Germană. Cătălina l-a ajutat pe bărbat, precum și pe alți 9 români, să părăsească ferma. Dacă muncitorul de la fermă – așa cum susține acesta – a lucrat 108 de ore și, pe lângă suma care i se cuvenea, se adaugă încă 130 de euro reținuți pentru suma aferentă călătoriei din România pentru a ajunge la fermă și 71 de euro pentru cazare, fiind taxat un tarif fix aplicabil conform legislației sociale, rezultă că salariul pe oră a fost de numai 8 de euro. Acesta fiind cu mult sub salariul minim legal de 9,50 de euro pe oră.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.