Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sezonul adolescentelor în tenis. La 18 ani, Clara Tauson a câștigat primul turneul din carieră

Telekom Sport
Clara Tauson

Jucătoarea daneză Clara Tauson, în vârstă de 18 ani (70 WTA), s-a impus duminică în finala turneului de tenis WTA 250 de la Luxemburg, învingând în finală pe letona Jelena Ostapenko, favorita numărul 3 a turneului și numărul 30 mondial. Daneza câștigă primul turneu WTA din carieră, relatează mediafax.

Este sezonul adolescentelor în tenisul mondial. Clara Tauson s-a impus în fața jucătoarei letone în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4, după două ore și 5 minute, obținând primul succes într-un turneu din circuitul profesionist de tenis feminin.

Tauson a câștigat primul set cu 6-3, reușind două break-uri, la 1-1 și 5-3, pentru ca apoi să cedeze setul secund după 48 de minute, Ostapenko realizând beak-ul la 3-3.

În setul decisiv, Tauson a pierdut pe propriul serviciu, la 1-1, dar a recuperat imediat cu rebreak (2-2). S-a mers cap la cap până la 4-4, apoi Tauson și-a câștigat serviciul și a făcut un ultim game perfect, câștigat la 15, pe serviciul adversarei.

În urma câștigării trofeului luxemburghez, Tauson va face un salt de 28 de locuri în clasamentul WTA, până pe locul 52, și va fi recompensată cu 280 puncte și 23.548 euro.

Anterior acestui succes, daneza a mai disputat finala turneului de la Chicago, în care a fost învinsă de Emma Răducanu. Clara Tauson se afla în acel moment pe locul 101 mondial, în timp ce Emma Răducanu era pe 171.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.