Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfântul Proroc Daniel, ocrotitorul tinerilor, prăznuit pe 17 decembrie: Rugăciunea care te va ocroti de orice primejdie

Radu Pop
Foto România TV
Sfantul Daniel

Sfântul Proroc Daniel, ocrotitorul tinerilor, prăznuit pe 17 decembrie: Rugăciunea care te va ocroti de orice primejdie

Pe data de 17 decembrie, anual, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Proroc Daniel, ocrotitorul tinerilor, al tuturor celor aflați în primejdii, dar şi al celor plecaţi în străinătate.

Sfântul Proroc Daniel, ocrotitorul tinerilor

Sfântul Proroc Daniel a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos, potrivit crestinortodox.ro. Atunci când Ierusalimul a fost cucerit de împăratul babilonean Nabucodonosor, Daniel împreună cu alţi tineri au fost luaţi robi. După ce i-a impresionat pe cei din jurul său cu înţelepciunea pe care o avea, Daniel este invitat de împărat la palat pentru a-i tâlcui visele, întrucât niciun vrăjitor de la palat nu reuşise acest lucru. Pentru că nu s-au închinat unei statui a împăratului, a fost aruncat într-un cuptor încins, dar Dumnezeu a prefăcut focul în rouă, anunță romaniatv.net.

Apoi, pentru că refuză cu înverşunare să se închine idolilor, a fost aruncat într-o gropa cu lei, în vremea împăratului Darie, dar și de acolo a ieșit nevătămat. În urma acestei minuni, împăratul Darie le-a scris tuturor popoarele: „Pacea voastră să se înmulțească. De mine s-a dat această porunca în tot pământul împărăției mele, că fiecare să se cutremure și să se teamă de Dumnezeul lui Daniil, pentru că Acela este Dumnezeul cel viu, Care este în veci și împărăția Lui nu se va strică și stăpânirea Lui îndelung stăpânește, sprijineste și izbăvește. Apoi face semne și minuni în cer și pe pământ, căci a izbăvit pe Daniel din gurile leilor”. Mai târziu va fi aruncat pentru a două oară într-o groapă cu lei din acelaşi motiv, al refuzului de a se închina idolilor, dar și de această dată va ieși nevătămat.

Când împăratul Cirus le-a permis evreilor să se întoarcă în țară lor de origine, Daniel a rămas în continuare cu cei care nu s-au mai întors. Astfel, a devenit ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil.

Daniel s-a înălţat la cele veşnice în vremea împăratului Atic. La Învierea lui Hristos, a înviat și el, arătându-se multora.

Rugăciune către Sfântul Proroc Daniel şi către cei trei tineri, Anania, Azaria şi Misail, ocrotitori ai tinerilor și ai tuturor celor aflați în primejdii

Sfinte Prorocule Daniel, în robia Babilonului aflându-te, dreapta credință ai mărturisit și în cuvioasă viețuire ai petrecut, pentru aceasta, de marele dar al înainte vederii te-ai învrednicit. Fiind aruncat în groapa cu lei, gurile fiarelor neîmblânzite ai încleștat, Domnul păzindu-te nevătămat. Iar voi, Sfinților trei tineri, Anania, Azaria şi Misail, preaslăvindu-L pe Dumnezeul Cel Atotputernic, în cuptorul cel încins ați fost aruncați și, în mijlocul văpăii stând, focul în rouă l-ați prefăcut, strigând: Binecuvântat ești, Doamne, Dumnezeule, în veci!

Pentru aceasta, vă rugăm, ca aceia care sunteți ocrotitori ai celor pribegi, ai tinerilor și ai tuturor celor aflați în primejdii, în depărtată străinătate și de Dumnezeu vrăjmașă lume, luați aminte la cererile acestea pe care cu umilință le aducem vouă. Pe cei tineri, aflați în văpaia ispitelor celor de multe feluri din cuptorul acestei lumi, în curăție și cinste păziți-i. Din multele înfruntări, necazuri și nedreptăți pe care le îndură din partea celor puternici, izbăviți-i pe ei. În dreapta credință a părinților lor călăuziți-i, astfel încât, binecuvântare aducând Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi, și ei, și noi, cei risipiți în depărtate ținuturi, să aflăm mântuire de la Dumnezeu din robia înstrăinatei viețuiri. Amin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.