Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a decis că bisericile vor râmâne ÎNCHISE de Paşte

paste

Sfântul Sinod, organul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, a anunţat miercuri seară că bisericile vor rămâne închise pe toată durata sărbătorilor de Paşte, cea mai mare sărbătoare a creştinilor, din cauza pandemiei de COVID-19, notează AFP.

Cu mai puţin de o lună înainte de Paştele ortodox, care se sărbătoreşte anul acesta pe 19 aprilie, Sfântul Sinod a declarat că "înţelege pe deplin neliniştea Republicii Elene în această perioadă crucială", informează agerpres.ro.

Citește și: Viorica Dăncilă, rugăminte către Klaus Iohannis și Ludovic Orban: Spuneți un cuvânt de apreciere pentru doamnele și domnișoarele care în aceste zile salvează România

Biserica Ortodoxă i-a invitat pe credincioşi să se roage acasă la ei şi a dat asigurări că va putea "transmite Sfânta Liturghie folosind mijloacele oferite de noile tehnologii".

Într-o ţară 90% ortodoxă şi unde biserica nu este separată de stat, guvernul grec a luat în urmă cu două săptămâni decizia dificilă de "a anula toate evenimentele religioase din biserici", cu excepţia înmormântărilor. Lăcaşurile de cult au rămas deschise doar pentru "rugăciune individuală".

Citește și: Anunț uriaș! Gigi Becali se implică în lupta contra coronavirusului

Sfântul Sinod a precizat că "Biserica Ortodoxă a Greciei a donat 150.000 de euro" pentru a spijini sistemul de sănătate şi că membrii organului ecleziastic va dona fiecare o parte din salariu în acelaşi scop.

Până în prezent, Grecia a numărat 50 de decese şi 1.415 cazuri de contaminare cu coronavirusul la o populaţie de circa 11 milioane de locuitori.

Citește și: Crește bilanțul morților în România! A fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.