Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria NU mai ia Lumina sfântă din Israel: Banii îi dă pentru combaterea virusului

Inquam Photos / Octav Ganea
lumina sfanta

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria a decis joi să renunţe la zborul tradiţional la Tel Aviv, în Israel, pentru aducerea Luminii sfinte, şi să redirecţioneze fondurile către combaterea noului coronavirus, a anunţat mitropolitul Gabriel din Loveci la un briefing al Consiliului de miniştri, după o reuniune la Palatul Sinodal cu participarea premierului Boiko Borisov şi a patriarhului Neofit al Bulgariei, transmite BTA.

De asemenea, preoţii Bisericii ortodoxe bulgare nu vor împărţi credincioşilor ramuri de salcie şi flori de Duminica Floriilor, ca de obicei, a mai spus Gabriel, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat, după decizia Guvernului: Dacă tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm agricultura românească

Premierul Borisov a menţionat că televiziunea naţională bulgară va transmite live slujbele de Florii şi Paşte, iar preoţii vor asista poliţia la organizarea evenimentelor astfel încât totul să se desfăşoare în ordine.

Ideea este ca oamenii să rămână în case, să urmărească slujbele la televizor, să spună o rugăciune şi să petreacă aceste sărbători respectând carantina, a explicat Borisov. Acesta i-a invitat pe bulgari, în numele guvernului şi a grupului de lucru anticoronavirus, să stea în case şi să se ducă la biserici doar dacă este absolut necesar.

Citește și: Lovitură pentru bugetari! Măsura de criză anunțată de premierul Ludovic Orban

Clerul şi poliţia vor coopera la stabilirea de măsuri de siguranţă la fiecare biserică şi mănăstire, astfel ca vizitatorii să fie protejaţi şi să fie menţinută ordinea. Premierul bulgar i-a îndemnat de asemenea pe credincioşii care merg la biserică să poarte măşti şi să păstreze distanţa socială.

Boiko Borisov a anunţat cu acelaşi prilej că a discutat joi cu ministrul apărării şi că sunt avute în vedere trei opţiuni pentru marcarea zilei Sfântului Gheorghe, la 6 mai, când este şi Ziua armatei bulgare, în funcţie de situaţia epidemiei, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată pe 30 aprilie.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Ce mai răgeau pe sub balcoanele miniștrilor PSD când le măreau salariile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.