Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfârșit tragic pentru doi muncitori români în Franța! Un zid s-a prăbușit peste ei

postsen.com
romani franta

Sfârșit tragic pentru doi muncitori români în Franța! Un zid s-a prăbușit peste ei

Doi muncitori români, un tată și un fiu în vârstă de 52 și, respectiv, 21 de ani, au murit joi pe șantierul de construcție a unei case din Istres (Bouches-du-Rhône), a aflat AFP de la procuratură, confirmând o informație difuzată de BFM Marseille și La Provence, potrivit leparisien.fr.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11.00 în cartierul Heures-Claires, la sud de oraș. Alertate de soția și mama celor doi muncitori, serviciile de urgență i-au scos pe cei doi bărbați de sub dărâmături. Ambii se aflau în stop cardio-respirator, potrivit pompierilor.

Din păcate, cel mai în vârstă muncitor nu a supraviețuit. Colegul său a fost grav rănit și a fost transportat de urgență la spital. Prognosticul său este în pericol de moarte.

Accidente frecvente pe șantierele de construcții

Cei doi bărbați lucrau pentru un grup de construcții. Jean-Luc Blachon, procurorul general din Aix-en-Provence, a declarat că Inspectoratul Muncii a fost chemat la fața locului. "Ancheta va trebui să stabilească cadrul contractual și ierarhic în care se desfășurau aceste lucrări și dacă au fost respectate regulile de securitate", a adăugat el.

Tragediile de pe șantierele de construcții sunt, din păcate, ceva obișnuit. Marți, un muncitor și-a pierdut viața pe un șantier din Stains (Seine-Saint-Denis), fiind îngropat sub dărâmături în timp ce săpa un șanț. Între iulie și noiembrie 2023, doi muncitori au murit pe controversata linie de cale ferată Paris-Turin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.