Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfârșitul lunii martie aduce temperaturi de iarnă în țară; carosabil umed în mai multe județe

sofer

Circulaţia pe mai multe drumuri din țară se desfăşoară în condiţii de carosabil umed și temperaturi negative, conform Centrului Infotrafic din IGPR.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind umed și temperaturile negative, pe mai multe artere rutiere din județele Covasna, Gorj, Maramureș și Prahova. Nu sunt impuse restricții de trafic și se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești se circulă preponderent pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună, temperaturi negative și valori normale de trafic.

„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, transmite Infotrafic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.