Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfârşitul maşinilor pe benzină şi motorină este aproape

APIA
masini

Vânzarea maşinilor noi pe benzină şi motorină ar putea fi interzisă din 2035 în Uniunea Europeană şi deci şi în România, a transmis ministrul Mediului, Tanczos Barna, potrivit Digi24.

„Da, asta este asumarea Comisiei, asta înseamnă o tranziţie de 14-15 ani aproape, de la motoarele cu ardere internă la motoare electrice. Este o decizie luată, este o decizie la care foarte mulţi nu s-au aşteptat, dar a început deja pregătirea industriei pentru această tranziţie. Nu se vorbeşte în această decizie despre parcul auto deja existent, se vorbeşte strict despre maşinile noi”, a precizat Tanczos Barna pentru Digi24.

Potrivit sursei citate, maşinile pe combustie nu vor dispărea brusc în 2035, ci vor merge pentru o perioadă în paralel cu cele electrice. Conform reglementărilor în vigoare, producătorii de maşini pe combustie sunt obligaţi să producă piese de schimb pentru încă 10 ani.

Fiecare român care vrea să-şi cumpere o maşină electrică primeşte de la Guvern 10.000 de euro. Cea mai ieftină maşină electrică costă 26.000 de euro.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile pur electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Persoanele care renunţă la o maşină veche, poluantă, şi achiziţionează un autovehicul electric beneficiază atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.