Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfârșitul unei ere în Germania - Angela Merkel pleacă de la șefia CDU

Angela Merkel CDU

Crștin-democrații germani îşi aleg, sâmbătă, noul preşedinte, cu scopul de a-şi uni partidul conservator în spatele unui nou lider care, speră ei să-i poată succeda Angelei Merkel în calitate de cancelar după ce aceasta va demisiona în urma alegerilor federale din septembrie, potrivit Reuterscitată de news.ro

Miza este conducerea celei mai mari economii din Europa după epoca Merkel, care a promis că nu va mai candida. Ea este cancelar din 2005.

Noul lider CDU va fi ales de 1.001 delegaţi în cadrul unui congres virtual. Prin tradiţie, liderul este de obicei - deşi nu întotdeauna - candidatul pentru funcţia de cancelar al alianţei CDU şi CSU - Uniunea Creştin Socială.

Centristul Armin Laschet, conservatorul Friedrich Merz şi expertul în politică externă Norbert Roettgen se luptă pentru conducerea CDU.

Cu toate acestea, sondajele arată că Markus Soeder, liderul CSU, este preferat de alegătorii conservatori. Unii dintre parlamentarii CDU îl preferă pe ministrul Sănătăţii Jens Spahn drept candidat pentru funcţia de cancelar, deşi l-a susţinut pe Laschet pentru conducerea partidului.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

Roettgen, în vârstă de 55 de ani, preşedintele Comisiei din Parlament pentru Afaceri Externe, vrea ca Germania să adopte o poziţie mai fermă în privinţa Rusiei şi a Chinei.

Merz, în vârstă de 65 de ani, are în vedere politica Băncii Central Europene şi este mai puţin diplomat.

Laschet, în vârstă de 59 de ani, spune că Berlinul a reacţionat greu la solicitările franceze de reformă a Uniunii Europene.

Roettgen a sugerat că, dacă este ales lider al CDU, ar putea să-l susţină pe Soeder, liderul Bavariei, drept candidat la funcţia de cancelar din partea alianţei. Totodată, Soeder, 54 de ani, a repetat: "Locul meu este în Bavaria".

Blocul CDU/ CSU este creditat pe primul loc în intenţiile de vot, urmat de Verzi, SPD şi partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.