Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturile medicului: care sunt beneficiile mersului pe bicicletă

www.farmaciata.ro

Mersul pe bicicletă este o ocazie excelentă pentru a petrece timp în natură, te ajuta chiar si daca ai dureri de spate si este un mod distractiv de a face exercitii cardio. Nu trebuie să subestimăm nici capacitatea motorie a bicicletei, care se poate dovedi a fi un mijloc de transport tot mai eficient în orașele aglomerate, scrie exquis.ro.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegeți mersul pe bicicletă:

Mersul pe bicicletă reduce riscul de infarct la jumătate! Și asta pentru că, atunci când pedalăm, ritmul cardiac crește, iar presiunea arterială scade. Ca și cum inima ar funcționa „eco”.

Te poate ajuta si daca ai dureri de spate. O bună poziție în șa, mușchii spatelui se încordează, oferind o poziție optimă, potrivit doc.ro.

Citește și: Alertă alimentară! Bacterie periculoasă descoperită în sosurile preparate la fast-food

Reduce „colesterolul rău”, însă îl crește pe cel bun, iar vasele de sânge devin astfel mai flexibile și deci mai sănătoase.

Mersul pe bicicletă eliberează endorfine, adică hormonii fericirii. În plus, mișcarea și implicit mersul pe bicicletă scad riscurile de apariție a unor boli de natură psihologică, precum depresia. Făcând mișcare, creierul eliberează mai mult oxigen.

Crește imunitatea. Deci sunteți mai feriți de boli.

Zilnic, zece minute petrecute pe bicicletă vă îmbunătățesc articulațiile, 20 de minute sunt suficiente pentru a întări sistemul imunitar, 30 de minute îmbunătățesc ritmul cardiac, 40 de minute ajută la dezvoltarea capacității respiratorii, 50 de minute accelerează metabolismul, în timp ce o oră are efect asupra stării generale, a stresului și a greutății.

Citește și: Un copil de 3 luni şi o persoană de 29 de ani cu imunodepresie severă, nevaccinată, au murit în ultima săptămână din cauza rujeolei

Avand in vedere ca a sosit deja sezonul cald, nu mai faceti exercitii cardio cu bicicleta de fitness din sala de sport si inlocuiti cu mersul pe bicicleta in aer liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.