Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sferele de influență, în continuă schimbare! Rusia reia în forță colaboraea cu Brazilia: 'Relațiile comerciale vor atinge aproximatov 9 miliarde de dolari'

pixabay.com
diverse, politica, cooperare, alianta

În cadrul unei întâlniri, președintele ales al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, și-a confirmat disponibilitatea de a relua relațiile ruso-braziliane în ceea ce privește creșterea cooperării în diverse domenii și a susținut ideea relansării comisiei la nivel înalt cu Federația Rusă, care nu a mai avut loc de câțiva ani, a anunțat președintele Consiliului Federației Rusiei (camera superioară a Parlamentului rus), Valentina Matvienko, relatează Rador.

"Este foarte important că, în cadrul acestei întâlniri, noul președinte și-a confirmat disponibilitatea și interesul de a relua relațiile ruso-braziliene în ceea ce privește creșterea volumului cooperării comerciale și economice, precum şi în domeniile științific, tehnic, al mediului și altele. El a susținut ideea relansării imediate a unei comisii la nivel înalt, care, din păcate, nu a mai fost ținută de câțiva ani din mai multe motive, inclusiv subiective" - a declarat președintele Consiliului Federației, care conduce delegația rusă la învestirea șeful statului brazilian.

Potrivit afirmaţiilor lui Matvienko, partea rusă este reprezentată în înalta comisie de premierul Mihail Mişustin, iar partea braziliană - de vicepreședintele ţării.

"Președintele a promis că va oficializa numirea copreședintelui cât mai curând posibil și a susținut necesitatea desfăşurării imediate a comisie" - a subliniat președintele camerei superioare a parlamentului. Matvienko a declarat că Lula da Silva a susținut, de asemenea, nevoia intensificării activităţii Consiliul de Afaceri Rusia-Brazilia, "care lucrează foarte eficient cu afaceri atât în ​​Rusia, cât și în Brazilia și stabilește contacte și legături". "Trebuie să spun că relațiile comerciale și economice dintre țările noastre se dezvoltă foarte dinamic. În acest an ne așteptăm să atingem un nivel de aproximativ 9 miliarde de dolari" - a spus ea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.