Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfetnicul lui Zelenski, către ucraineni: Nu fugiți de realitate. Dacă azi ai uitat de război, mâine, undeva, va zace iar un cadavru cu mâinile legate

Negociatorul-șef al Ucrainei, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii președintelui Volodimir Zelenski, le-a transmis marți cetățenilor ucraineni, într-un text postat pe Telegram, că trebuie să învețe să trăiască sub legea marțială. El a menționat că rușii nu vor doar estul țării, ci doresc să cucerească întregul stat și le-a transmis ucrainenilor că este de înțeles dorința de a-și relua viața normală, dar nu au voie să se comporte ca și cum nu ar fi război:

„V-ați săturat de război?

Unii încearcă să se întoarcă la tipul de viață de dinainte de război. Dar nu va funcționa. Este pur și simplu o încercare de a evada din realitate, o încercare de a forma un balon de săpun - iluzia unei vieți pașnice, în care pun războiul între paranteze și revin la ritualurile zilnice obișnuite. Da, este o reacție complet naturală a psihicului - să-și recapete controlul asupra propriei vieți după stres. Dar aceasta este o auto-amăgir. O capcană psihologică periculoasă. Pentru că nimic nu s-a terminat.

Permiteți-mi să vă reamintesc un lucru.

Războiul continuă în toată țara. Rusia nu este interesată de anumite zone. Rusia este interesată de cucerirea completă a Ucrainei, inclusiv de Kiev, de răsturnarea statului și de renașterea URSS. Orice preț este acceptabil pentru Rusia și nu există linii roșii. Pe 24 februarie, aveau deja un plan de a ucide zeci de mii de oameni, au adus crematorii mobile și au pregătit proceduri pentru înmormântările în masă. Ei au declarat public că plănuiesc să „denazifieze” – adică să omoare – două milioane de cetățeni ucraineni.

Barbarii ruși aduc durere, suferință și moarte în fiecare așezare. Ei distrug orașe întregi - case, școli, grădinițe, ucid sute de familii cu copii.  Soldații ruși violează femei, ucid bărbați cu mâinile legate la spate și jefuiesc case. Rachetele rusești au lovit casele fără discernământ. Și trupele rusești nu au dispărut. Astăzi, ei ne distrug cu furie estul.

Dacă societatea își permite să uite de război și încetează să mai fie un ajutor eficient pentru armată, ea nu va putea continua să facă acest lucru. Astăzi ai uitat de război, iar mâine, undeva, va zace iar un cadavru, întins pe asfalt, cu mâinile legate. Prin urmare, nu trebuie să fugim de realitate, ci este necesar să o acceptăm și să înveți să trăiești într-o stare constantă de război – urmând exemplul Israelului.

Nu este nimic rău în a continua să trăiești. Ai fost la o cafenea sau la un film? Au dus copilul în parc? Ați cumpărat ustensile noi pentru casă? Apărătorii noștri luptă pentru ca Ucraina să trăiască în continuare. Dar pe măsură ce continuați să trăiți, nu uitați să vă întrebați în fiecare zi: ce am făcut eu astăzi pentru apărătorii noștri și pentru viitoarea victorie?

Și dacă nu ai niciun răspuns - este timpul să schimbi ceva”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.