Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare la adresa Diasporei în PNL: Răzbunare pentru susţinerea lui Orban

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Congresul PNL, organizaţia din Diaspora a liberalilor denunţă o adevărată sfidare din partea conducerii centrale. Una dintre cele mai performante organizaţii, PNL Diaspora va fi reprezentată la Congres de un număr foarte mic de delegaţi. Totul ar fi o răzbunare pentru faptul că organizaţia îl sprijină pe Ludovic Orban în cursa pentru preşedinţia partidului, spune preşedintele TNL Diaspora şi preşedinte al PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu.

Vezi şi: Gabriel Oprea REFUZĂ audierea din Parlament. Condiţia pusă de fostul vicepremier/ DOCUMENT

La congresul PNL din dată de 17 iunie, în care se va alege noul preşedinte PNL, vor fi în total 5000 de delegaţi cu drept de vot, din toate organizaţiile PNL. Organizaţia PNL Diaspora va avea doar 60 de delegaţi.

"Consider că, în contextul în care organizaţia de Diaspora a avut mereu printre cele mai bune rezultate în alegeri, numărul de delegaţi alocat este o bătaie de joc. Să nu uităm că membrii PNL din afara României fac de cele mai multe ori eforturi mult mai mari, cheltuieli mult mai însemnate, pentru a se implica în campanie şi toate acestea fără a urmări posturi în ministere, descentralizate, sau alte funcţii politice. Nu e normal ca, în condiţiile care organizaţia PNL Diaspora aduce voturi şi procente însemnate, în momentul în care se iau deciziile în partid aceasta să fie marginalizată", a declarat Adrian Dupu pentru stiripesurse.ro.

Vezi şi: CARNAGIU la Kabul: Sute de morți și răniți după o explozie uriașă/ VIDEO UPDATE

Motivul oficial care s-a comunicat organizaţiei a fost că în diaspora nu au fost alegeri locale. "Dar dacă nu uităm înapoi la perioada campaniei electorale pentru aceste alegeri, observăm cum veneau mesaje de la centru ca noi cei din diaspora să ne implicăm în alegeri, să contactăm familie, prieteni, cunoscuţi din ţară şi să îi îndemnăm să voteze PNL. Cu alte cuvinte, am fost solicitaţi să muncim, dar pentru că nu poate fi cuantificată această muncă, noi suntem îndepărtaţi. Diaspora e bună doar să facă muncă, dar deciziile să le ia alţii?", mai afirmă Dupu.

Potrivit liderului PNL Diaspora Republica Moldova, prin prisma celor observate în interiorul partidului, dacă organizaţia PNL Diaspora nu lua o decizie fermă de a susţine moţiunea Ludovic Orban, ar fi avut mai mulţi delegaţi.

"Organizaţia PNL Diaspora este o organizaţie importantă, cu rezultate foarte bune, şi ar trebui să fie respectată şi tratată aşa cum merită. Sper că noul preşedinte PNL să îşi asume acest deziderat", a mai precizat Adrian Dupu.

FOTO: Facebook/ Adrian Dupu

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.