Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SFIDARE la adresa premierului Orban: Profesorii din Constanța CHIULESC de la școala online

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala temperatura

Un elev al Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de școală, a putut participa doar la 14 dintre ele, deoarece profesorii refuză să predea online, transmite Consiliul Județean al Elevilor Constanța, scrie Mediafax.

Citește și: TEROARE marca RO - ALERT: Mesaje de AVERTIZARE întreaga noapte, în Timiș: cum le puteți OPRI

„În urmă cu câteva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud a analizat situația orelor online care ar trebui să se organizeze și a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de școală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învățământ se află în scenariul hibrid”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Elevii consideră inacceptabilă atitudinea profesorilor care refuză predarea în mediul online.

„Astfel, aducem în vedere prevederile Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea atelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC nr. 5545/2020, dar și a modificărilor aduse asupra fișei postului cadrului didactic, care menționează că profesorii au în atribuții asigurarea continuității procesului didactic prin intermediul tehnologiei și al internetului”, conform sursei citate.

Conform elevilor, având în vedere că procesul educațional se mute în online pentru a proteja sănătatea tuturor, este imperioasă implicarea profesorilor și a elevilor în desfășurarea orelor online astfel încât să nu se înregistreze lacune în învățare, iar educația să poată continua în parametri optimi.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța condamnă atitudinea cadrelor didactice care „refuză predarea în mediul online” și cere conducerii Liceului Teoretic Eforie Sud și Inspectoratului Școlar Județean Constanța să ia măsuri astfel încât „derapajele de acest gen” să nu mai existe în sistemul educațional.

„Astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemență predarea în mediul online și privează accesul la educație a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate și sancționate de către direcțiune. Un profesor care nu vrea să transpună în spațiul virtual conținuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opțiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârșitul pandemiei, fie își dă demisia din învățământ”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.