Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare pentru Orban. Un senator cere convocarea Consiliului Național PNL. Calcule ascunse în spatele strategiei

Inquam Photos/Octav Ganea
Ludovic Orban

În PNL un senator își pregătește plecarea  in partid pe cai mari.  Dacă nu cu ceva colegi după el, măcar ca "victimă" a actualei conduceri și martir pentru cauza  sa.

Cunoscut pentru conflictul său deschis cu Ludovic Orban, senatorul Daniel Zamfir își numără deja zilele în PNL. Și ar vrea să o facă în stil mare. Prin proiectele sale legislative a tot ridicat mingi la fileu actualei conduceri care i-a dezavuat inițiativele, dar s-a mulțumit doar la simple avertismente și la debarcarea lui Zamfir din fruntea comisiei economice a Senatului.

Acum însă, senatorul liberal  vine cu noi provocări. Potrivit unor surse  liberale,  Zamfir vrea să  depună și să propună la următorul Birou Executiv o solicitare de  convocare a unui nou Consiliu Executiv, prin  care să fie  clarificată linia de acțiune a partidului la nivel parlamentar, inclusiv în domeniul  politicii financiar-bancare. Prin această strategie, Zamfir speră însă să  provoace  conducerea liberală să-l zboare din partid sau măcar să se desolidarizeze total  de propriile sale inițiative  legislative  pentru a avea justificarea necesară să facă pasul spre un alt partid parlamentar.

De altfel, senatorul liberal a depus deja încă un proiect legislativ menit să enerveze conducerea PNL. Prin noul proiect, depus deja la Senat, Zamfir propune eliminarea câtorva articole din legea de organizare și funcționare a BNR, prevederi care ofereau imunitate membrilor Consiliului de Administrație al Băncii Naționale.  De fapt, senatorul PNL propune ca  membrii CA ai BNR să poată răspunde, penal sau civil, pentru politicile de supraveghere prudențială aplicate pe piață.

Conform surselor citate, conducerea liberală este deja la curent cu inițiativa lui Zamfir și nu o privește deloc cu ochi buni, fiind percepută ca o mână de ajutor dată  actualei guvernări și majorități politice.

"E încă o dovadă că Zamfir este deja cu un picior în cealaltă tabără. Să nu uităm că Dragnea a fost cel care a dat semnalul  căutării unui țap ispășitor pentru creșterea inflației și pentru devalorizarea leului, indicând conducerea BNR ca singura responsabilă, pe motiv că nu s-a implicat  suficient pentru  prevenirea acestui fenomen pe piață", ne-au explicat sursele citate.

De altfel, nu mai este niciun secret că Zamfir a avut discuții repetate cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu în biroul acestuia de șef al Senatului,  "părintele" dării în pată fiind bănuit de colegii săi de partid că-și negociază o adeziune al acest  partid în cazul plecării din PNL.

Mai mult, în anumite cercuri  liberale se vorbește că Zamfir  încearcă, în ultimele zile, să-și convingă unii colegi parlamentari să-l urmeze în ALDE în cazul în care conducerea PNL îi va retrage sprijinul politic și-l va da afară din partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.