Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SFRÂȘITUL pentru Marea Britanie vine în martie: Anunțul făcut de Theresa May/ VIDEO

telegraph.co.uk
theresa may

Premierul britanic Theresa May a asigurat-o vineri, la Berlin, pe omoloaga sa germană, cancelarul Angela Merkel, că pregătirile pentru ieşirea Marii Britanii sunt în grafic şi că procedura formală va fi declanşată cel târziu la sfârşitul lui martie anul viitor, transmite Reuters.

'Munca noastră este în grafic, suntem cu adevărat pregătiţi să activăm Articolul 50 (al Tratatului de la Lisabona) până la sfârşitul lui martie', a afirmat Theresa May, într-o declaraţie de presă comună cu Angela Merkel, înaintea întâlnirii bilaterale.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

Declaraţiile sale survin pe fondul criticilor persistente ale deputaţilor din opoziţie potrivit cărora guvernul britanic nu deţine o strategie pentrru Brexit.

Există, de asemenea, posibilitatea ca planurile Theresei May să fie întârziate de decizia Înaltei Curţi de la Londra ca guvernul britanic să obţină acordul parlamentului pentru declanşarea oficială a 'divorţului' de Uniunea Europeană. Apelul guvernului va fi audiat la Curtea Supremă la începutul lunii decembrie.

Citește și: Dragnea pierde guvernarea!

'Vreau să văd în acesta un proces lin, un proces ordonat, mergând în direcţia unei soluţii care să fie în interesul atât al Marii Britanii, cât şi al partenerilor noştri europeni', a adăugat Theresa May.

Potrivit cancelarului Merkel, la întâlnirea de vineri nu pot fi discutate detaliile Brexit-ului, întrucât Marea Britanie nu a declanşat în mod oficial procesul de ieşire din UE, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum se consumă și se păstrează CORECT ouăle

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.