Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene dramatice în Shanghai după 3 săptămâni de lockdown sever. Poliția scoate lumea cu forța din case (Video)

captura youtube
shanhai lockdown

La Shanghai, orașul care intră în a treia săptămână de lockdown, din pricina cazurilor de Covid, furia locuitorilor atinge cote paroxistice. Unele cartiere au fost transformate în centre de carantină și poliția i-a scos afară din case, cu forța, pe unii locatari, transmite protv.ro.

Rezident: “Aici este Zhangjiang, Shanghai, poliția a năvălit în complexul nostru și îi ia pe sus pe locatarii obișnuiți. Vă rog, vă implor! Lăsați-l în pace”.

Femeie: “De ce ridicați oameni în vârstă? Eliberați-i pe cei în vârstă”.

Imagini incredibile au fost filmate în metropola chineză cu 25 de milioane de locuitori, care este în lockdown strict din cauza răspândirii îmbolnăvirilor cu Covid. Milioane de chinezi sunt izolați în locuințele lor. Oricine este testat pozitiv este plasat imediat în carantină.

„Nimeni nu ne ajută!

Nimeni nu are o soluție pentru noi”.

Peste 20.000 de cazuri noi pe zi

Numărul de noi cazuri depistate zilnic a trecut de 20.000 și autoritățile nu au mai au spațiu pentru cei obligați să între în izolare.

În ultimele săptămâni, săli de expoziție și școli au fost transformate în centre de carantină și în ultimele zile chiar blocuri întregi.

Spre deosebire de ce se întâmplă în restul lumii, China urmează cu obstinație politică toleranței zero în față răspândirii virusului Sars Cov 2. Chiar dacă numărul îmbolnăvirilor grave rămâne destul de scăzut, la Shanghai. Iar localnicii au început să se revolte împotriva măsurilor de lockdown, dar și de lipsa alimentelor.

„Vrem mâncare!

Unu, doi, trei, vrem să mâncăm!”

Cei plasați în carantină sunt nevoiți să comande legume, carne, ouă și apă potabilă, apoi trebuie să aștepte să le fie livrate. Dar serviciile de livrare ale supermarketurilor și cele organizate de autorități sunt copleșite de numărul imens de comenzi.

Între timp, în restul Chinei unele fabrici s-au închis cel puțin temporar și multe companii nu își mai pot desfășura activitatea pentru că nu mai primesc componente esențiale din Shanghai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.