Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shin Bet îl avertizează pe Netanyahu: Miniștri de extremă dreapta vor să aprindă și Cisiordania

Shin Bet
shin beth

În timpul unei reuniuni recente a cabinetului de război, șeful Shin Bet, Ronen Bar, a implorat grupul mic de miniștri prezenți să se asigure că guvernul transferă veniturile fiscale care aparțin Autorității Palestiniene către Ramallah, explicând că prăbușirea AP ar putea duce la o rupere violentă a intifadei. în Cisiordania, relatează site-ul de știri Maariv.

Bar a subliniat importanța de a lucra pentru a stabiliza Cisiordania și a combate violența coloniștilor, astfel încât IDF să nu fie nevoită să se lupte brusc cu un front de est în timp ce luptă împotriva Hamas în Gaza, spune Maariv.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus că va aduce chestiunea în fața întregului cabinet. Moment în care a fost întrerupt de Bar, care a explicat că cabinetul complet nu este soluția, ci o parte a problemei, deoarece există miniștri în guvern care încearcă să aprindă zona, spune Maariv, referindu-se aparent la ministrul de finanțe Bezalel Smotrich și Ministrul Securității Naționale Itamar Ben Gvir și alți miniștri din partidele lor de extremă dreaptă care s-au opus măsurilor de stabilizare a AP.

În cele din urmă, cabinetul a votat pentru a transfera o parte din veniturile din impozite către AP, dar a dedus aproximativ 100 de milioane NIS (26 de milioane de dolari) din fonduri pe care Ramallah le folosește pentru a plăti pentru serviciile din Fâșia Gaza - o reducere căreia i s-a opus încă instituția de securitate și a înfuriat administrația Biden, potrivit unui oficial american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.