Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-au bătut joc de profesori! Ce ”perle” au scos pe gură la BAC

bac

 

În ciuda performanţei slabe pe care elevii au avut-o la proba de limba română oral, calificativele pe care le-au primit nu influenţează în niciun fel media finală. La asemenea răspunsuri profesorii au rămas cu siguranță stupefiați

Prezentăm mai jos o discuție reporter – elevă, potrivit Digi 24.

„-A trebuit să zic opinia mea despre proprietăţile intelectuale.

-Proprietăţi intelectuale, adică?

-Adică în utilizarea PC-ului.

-Și ce-ai zis?

-Păi mai multe răspunsuri, depinde şi în ce ajută: în învăţământ, în muncă, în mai multe domenii.

-Şi care ar fi aceste proprietăţi intelectuale?

-Păi ar fi cunoştinţele pe care ni le oferă despre orice domeniu.”

Această absolventă de liceu este convinsă că a răspuns bine şi nu are emoţii în ceea ce priveşte nota finală de la BACALAUREAT 2014. Ea crede că va obţine diploma de BACALAUREAT.

O altă elevă, Maria îşi doreşte să ajungă prezentatoare TV. Din acest motiv ea a ales să vorbească despre diferenţa dintre cinematografie şi televiziune.

„În primul rând, la cinematograf sunt filme în premieră iar acestea pot aduce inovaţii. Televiziunea nu poate oferi acea senzaţie de live pe care cinematograful o poate oferi”, a spus Maria.

Şi un alt candidat la examenul de BACALAUREAT 2014 i-a uimit pe profesorii din comisia de examinare.

„La punctul 2 să explic importanţa bibliotecilor în societatea noastră. E foarte importantă pentru că are un text informativ. Și este informativ, şi educativ şi întotdeauna vom avea legi pentru că internetul nu ne merge câteodată, telefon poate n-avem şi tot la biblioteci ajungem. N-am avut probleme. În cinci minute am ieşit din sală”, a spus elevul.

Elevii aşteaptă acum proba de competenţe digitale de săptămâna viitoare.

PERLE BAC 2014: Iată o parte din perlele elevilor albaiulieni, potrivit alba24.ro:

1. Rețelele de socializare sunt ca un frigider: nu este nimic nou, dar totuși intrăm. Ele ne congelează mintea și ne fac să nu mai gândim și devenim zombi. 2. Cetățeanul turmentat: înfățișarea sa fizică lasă de dorit, dar cea psihică, deși îmbibată cu alcool, încă mai funcționa vag. 3. Perspectiva narativă în fragmentul citat este inexistentă. 4. Virgula s-a folosit pentru că a fost pusă de autorul fragmentului, Vasile Alecsandri, și, prin urmare, acolo trebuie să fie. 5. Naratorul este omniscient, iar verbele folosite sunt la persoana I. 6. Verbele la timpul perfect simplu sunt prezente pentru a ne arăta viitorul. 7. Copiii din ziua de astăzi au ajuns să stea în casă toată ziua, pe facebook, sau pe cine știe ce alt site de socializare, în loc să iasă afară la aer curat, să se joace, cum o făceam și noi înainte de internet și facebook. Dau ca exemplu facebookul, nu am nimic cu fetele dar asta trebuie să o spun, ele au ajuns, pentru nişte likeuri, să se pozeze aproape dezbrăcate, unele chiar dezbrăcate, şi să posteze fotografia pe facebook. De ce? Pentru nişte amărâte de likeuri, şi asta nu e problema cea mai mare. Cea mai mare problemă e că ele o fac de la vârste fragede, 12-14 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.