Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ATP, și WTA consideră excluderea sportivilor din Rusia şi Belarus de la Wimbledon drept nedreaptă şi nejustificată: 'Suntem foarte dezamăgiţi'

wtatennis.com
wta

WTA a dat publicităţii un comunicat asemănător cu cel al ATP, în care îşi exprimă dezamăgirea faţă de excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la turneele pe iarbă organizate în Marea Britanie, inclusiv de la Wimbledon, o decizie pe care o consideră nedreaptă şi injustă.

"WTA condamnă cu fermitate acţiunile întreprinse de Rusia şi invazia neprovocată a acesteia în Ucraina. Ne continuăm eforturile de ajutor umanitar pentru a sprijini Ucraina prin intermediul Tennis Plays for Peace.

Cu toate acestea, suntem foarte dezamăgiţi de anunţul de astăzi al AELTC (n.r. - All England Tennis Club) şi al LTA (n.r. - Federaţia Engleză de Tenis) de a interzice sportivilor individuali din Rusia şi Belarus să participe la următoarele competiţii pe iarbă din Regatul Unit. Un principiu fundamental al WTA este acela că sportivii individuali pot participa la evenimentele de tenis profesionist pe baza meritelor şi fără nicio formă de discriminare. Acest principiu este prevăzut în mod expres în regulamentul nostru şi a fost acceptat atât de AELTC, cât şi de LTA. Interdicţiile împotriva discriminării sunt, de asemenea, clar exprimate în propriile reguli şi în regulile grand slam-urilor.

Aşa cum WTA a declarat în mod constant, sportivii individuali nu ar trebui să fie penalizaţi sau împiedicaţi să concureze din cauza locului de unde provin sau a deciziilor luate de guvernele ţărilor lor. Discriminarea şi decizia de a concentra o astfel de discriminare împotriva sportivilor care concurează pe cont propriu, ca indivizi, nu este nici corectă, nici justificată. WTA va continua să aplice regulile sale pentru a respinge discriminarea şi pentru a se asigura că toţi sportivii pot concura la evenimentele din circuitul nostru, dacă se califică pentru a face acest lucru, o poziţie care, până la anunţul de astăzi, a fost împărtăşită de întregul tenis profesionist. WTA îşi va evalua următorii paşi şi ce măsuri pot fi luate în legătură cu aceste decizii", se arată în comunicatul WTA.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au confirmat, miercuri, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a grand slam-ului (27 iunie - 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie, o decizie care fusese anticipată de presa engleză.

Această decizie îi afectează pe mai mulţi jucători bine clasaţi în ierarhiile ATP şi WTA de a participa la prestigioasa întâlnire de la Londra: ruşii Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andrei Rublev, locul 8 ATP, Anastasia Pavliucenkova, locul 15 WTA, precum şi pe jucătoarele Arina Sabalenka, locul 4 WTA, şi Victoria Azarenka, locul 18 WTA, din Belarus.

Înainte de oficializarea deciziei, puterea rusă a reacţionat deja, neascunzându-şi furia. "Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice (...) Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.