Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SIE, acuzat că a comandat articole împotriva Elenei Udrea în presa străină

Un articol apărut în presa din Germania anunţă o implicare a Elenei Udrea în scandalul Microsoft-EADS. Articolul a fost preluat de presa din România, dar nu au întârziat să apară nici apărătorii candidatului PMP. Doi dintre cei care îi iau apărarea Elenei Udrea sunt jurnaliştii Ion Cristoiu şi Rareş Bogdan. Aceştia aruncă pe piaţă o teorie-bombă: Serviciul de Informaţii Externe ar fi comandat articolele din presa germană.

Citeşte şi: BOMBĂ: Elena Udrea şi Ion Ţiriac, implicaţi în scandalul Microsoft-EADS

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, jurnalistul Rareş Bogdan a declarat că SIE foloseşte exact aceeaşi tehnică pe care ar fi folosit-o în vara anului 2012, când în presa germană apăreau articole care puneau la zis coaliţia care l-a suspendat pe Traian Băsescu. Rareş Bogdan susţine că SIE a plătit pentru apariţia articolului despre Elena Udrea în publicaţia Huffington Post.

Teoria vehiculată de Rareş Bogdan fusese deja lansată, pe blog, pe jurnalistul Ion Cristoiu. Acesta susţine că SIE se răzbună pe Traian Băsescu şi dă o lovitură în războiul cu SRI.

"Sunt prea bătrîn ca să mușc din tradiționala diversiune cu articolul apărut în presa străină și preluat rapid și cu evlavie de presa noastră.  Nu sunt eu marele admirator al Elenei Udrea, dar apariția acestui articol acum cînd mai sunt cîteva zile pînă la primul tur și prezentarea lui în presa băștinașă ca și cum ar fi adevărul absolut, mi se par puse cu mîna.

Ziariștii occidentali, cînd vor să dea lovitura, se concentrează în anchetele lor pe liderii politici din Occident. Articolul cu pricina, scris de un freelancer și cu alte ocupații decît gazetăria, se ocupă cu deosebire de un politician din România, pe numele Elena Udrea. Măi să fie!

Cine ziar din Occident plătește un freelancer pentru un articol despre un politician dintr-o țară numită România? Crede că întrebarea trebuie să fie: De ce a plătit SIE acest articol, care explodează la București cu cîteva zile înainte de primul tur, decisiv pentru locul al treilea la scrutinul prezidenția?

Posibile răspunsuri:

1. SIE îi plătește lui Traian Băsescu îndrăzneala de a fi susținut că Serviciul s-a amestecat în bătălia politică internă.

2. SIE vrea să contracareze intervenția SRI prin DNA în campania electorală", scrie Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.