Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan cere Comisiei Europene să se pronunțe dacă modificările aduse Codului Rutier din Italia încalcă legislația europeană

siegried-muresan

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a transmis luni o interpelare scrisă Comisiei Europene în care a întrebat dacă modificările Codului Rutier din Italia, adoptate la 1 decembrie 2018, încalcă legislația europeană și principiile liberei circulații.

„Conform statisticilor, peste 1,15 milioane de români trăiesc în Italia, iar mulți dintre aceștia conduc temporar mașini înmatriculate în România. Impactul negativ al acestor măsuri disproporționate asupra cetățenilor români aflați în Italia ridică semne de întrebare cu privire la respectarea principiului liberei circulații de către autoritățile italiene”, precizează Siegfried Mureșan în textul interpelării.

Citește și: Mihai Gâdea a vorbit! Care este motivul pentru care Carmen Iohannis a refuzat să se prezinte la audieri

„Legea nr. 132 din 1 decembrie 2018 a Republicii Italiene aduce o serie de modificări Codului Rutier din Italia. Astfel se introduce o nouă prevedere la articolul 93 din Codul Rutier conform căreia se interzice persoanelor care și-au stabilit reședința în Italia de cel puțin 60 de zile să circule cu un autovehicul înmatriculat în străinătate.

În primele zile de la intrarea în vigoare a noilor dispoziții legislative mai multor cetățeni români aflați în Italia și posesori ale unor mașini înmatriculate în România li s-au confiscat autovehiculele și li s-au aplicat amenzi de către autoritățile italiene. Conform statisticilor peste 1,15 milioane de români trăiesc în Italia, iar mulți dintre aceștia conduc temporar mașini înmatriculate în România. Impactul negativ al acestor măsuri disproporționate asupra cetățenilor români aflați în Italia ridică semne de întrebare cu privire la respectarea principiului liberei circulații de către autoritățile italiene.

Citește și: Ilie Năstase, scandal cu un actor de talie mondială în Capitală! De ce s-a aprins multimilionarul

Este Comisia la curent cu modificările legislative menționate anterior?

În caz afirmativ, nu consideră Comisia că aceste modificări încalcă legislația europeană și principiile liberei circulații?”, anunță Mureșan.

Citește și: Tudor Chirilă și-a exprimat părerea! Ce crede acesta despre Ordonanța pe Coduri penale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.