Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan: 'Guvernul a absorbit în ultimii cinci ani doar 1,2 miliarde euro din fonduri UE'

siegfried muresan

Siegfried Mureșan a declarat, marți, că Guvernul a atras în ultimii cinci ani doar 1,2 miliarde de euro din fonduri europene, cu toate că România are alocate 42 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020. Europarlamentarul PNL spune că principalul vinovat este Rovana Plumb, potrivit mediafax.

Citește și: Adevărul a ieșit la iveală! Cine sunt cei care primesc cele mai mari pensii

„România are alocate 42 de miliarde de euro, dacă scădem banii pe care i-au atras fermierii în mod direct, automat și fără niciun merit al Guvernului, guvernele au absorbit doar 4,72 de miliarde de euro, deși au trecut 5 ani și jumătate din 7 ani. Din aceste 4,72 de miliarde de euro, o parte sunt prefinanțări și o parte sunt lucrări fazate, adică lucrări depuse de mult, începute de mult de alte guverne, care doar se termină în perioada acestui Guvern datorită întârzierilor. Dacă scădem din suma totală de fonduri europene venită în România prefinanțările, adică lucrări ce urmează a se desfășura, lucrările fazate din trecut și lucrările desfășurate la nivelul municipiilor și al județelor unde Guvernul nu are de asemenea niciun merit, rata de absorbție, adică banii aduși de guvern în ultimii 5 ani în România, adică din 2014 până astăzi, sunt doar 1,2 miliarde de euro”, a afirmat Siegfried Mureșan, într-o conferință de presă susținută marți la sediul PNL.

Citește și: Liviu Dragnea continuă războiul: ‘Dacă ăştia vor reveni la putere, vor face un sistem mult mai dur decât l-au făcut Coldea şi Kovesi’

Eurodeputatul PNL a adăugat că această cifră este una a „rușinii”.

„Aceasta este cifra rușinii. Sub 3% rată de absorbție fonduri europene structurale și de coeziune, bani meniți să dezvolte România. Autostrăzi, spitale regionale, reabilitări de drumuri, anvelopări de blocuri, extinderea rețelei de canalizare, gaze, iluminat public, gaze, electricitate, 1,2 miliarde de euro atrase de guvernele PSD – ALDE din cele 42,6 miliarde de euro”, a completat Mureșan.

Citește și: Liviu Dragnea: Trebuie eliminată pensia specială pentru parlamentari

El a adăugat că vinovatul principal pentru eșecul absorbției de fonduri europene este fostul ministru Rovana Plumb.

„Vreau să știți următorul lucru: principalul vinovat pentru eșecul absorbției fondurilor europene este fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Această persoană nu ar trebui să mai joace niciun rol în viața politică din România, dar ce face PSD - o pune cap de listă. Printre eșecurile directe ale doamnei ministru Rovana Plumb de-a lungul lungii sale cariere se numără următoarele lucruri: în perioada 2012 – 2014 când doamna Plumb a fost ministru al Mediului, România a pierdut 430 de milioane de euro fonduri europene pe mediu. Bani pierduți pentru totdeauna. Din acele 3,5 milioane de euro obținute de mine personal pentru muncitorii disponibilizați de la combinatul de sârmă de la Câmpia Turzii, Guvernul a reușit să cheltuiască doar 1,5 milioane de euro, 2 milioane de euro au fost pierdute de acel Guvern și banii s-au întors la Bruxelles datorită incapacității ministrului Muncii, Rovana Plumb, de a absorbi fondurile europene”, a conchis Siegfried Mureșan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.