Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureşan: Dozele de vaccin promise de România ar putea ajunge în Republica Moldova chiar în această săptămână

AstraZeneca
coronavirus vaccin

Primele doze de vaccin din cele 200.000 promise Republicii Moldova de preşedintele României, Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chişinău chiar în această săptămână, a anunţat luni europarlamentarul român Siegfried Mureşan, informează marţi IPN.md, potrivit AGERPRES.

'România are acces la vaccinul Pfizer, care trebuie stocat în condiţii foarte stricte, la -80 de grade, şi acum a venit şi cel de-al doilea vaccin de la Moderna, care poate fi stocat la temperaturi mai ridicate. Din acest vaccin, a cărui stocare este mai uşoară, guvernul României este pregătit să doneze Republicii Moldova, de îndată ce se vor finaliza toate formalităţile, primele doze. Eu cred că vor veni chiar în aceasta săptămână', a anunţat Siegfried Mureşan în timpul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Citește și: PROBLEME pentru Gigi Becali: un transport cu medicamente INTERZISE în UE, dar care vindecă COVID-19, sunt BLOCATE în vamă

Potrivit europarlamentarului român, în prezent au loc negocieri între statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât Republica Moldova şi celelalte state membre ale Parteneriatului Estic să beneficieze de vaccin pentru imunizarea medicilor din spitalele cu profil COVID-19.

'Se lucrează la un plan prin care UE să doneze Republicii Moldova şi ţărilor din vecinătatea estică doze de vaccin pentru imunizarea medicilor. Până când Uniunea Europeană se va pune de acord pe acest subiect, în Republica Moldova va veni deja vaccinul din România', a declarat Siegfried Mureşan.

Comisia pentru Sănătate Publică din Republica Moldova a aprobat acum o săptămână planul naţional de imunizare anti-COVID-19. Potrivit documentului, în prima etapă vor fi imunizaţi lucrătorii din sistemul medical şi personalul/beneficiarii din cadrul serviciilor de asistenţă socială. Etapa a doua prevede vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 60 ani de ani, a celor cu boli cronice, a angajaţilor din structuri de menţinere şi asigurare a ordinii publice şi a lucrătorilor din sistemul penitenciar. În etapa a treia va fi imunizat restul populaţiei, indiferent de vârstă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.