Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan jubilează după alegerea noului președinte PE: 'Este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept din ţara noastră'

siegfried muresan

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL / PPE), vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European, a transmis, marţi, după alegerea Robertei Metsola ca preşedintă a Parlamentului European, că votul de astăzi este o veste foarte bună pentru Europa şi pentru România, pentru că aceasta cunoaşte foarte bine situaţia din România, este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept din ţara noastră.

”Roberta Metsola, candidata noastră, a Grupului PPE, tocmai a fost aleasă preşedintă a Parlamentului European încă din primul tur, cu o largă majoritate: 458 voturi. Votul de astăzi este o veste foarte bună pentru Europa şi pentru România. Roberta cunoaşte foarte bine situaţia din România, este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept din ţara noastră”, a scris Siegfried Mureşan. El a cotinuat: ”Roberta a fost alături de noi de fiecare dată când am ieşit în stradă pentru apărarea statului de drept: la protestele împotriva Ordonanţei 13 de la începutul anului 2017, la protestele din 2018 împotriva modificărilor aduse Codului Penal care afectau grav independenţa justiţiei”. Potrivit europarlamentarului PNL, ”la dezbaterile privind justiţia şi statul de drept din România pe care le-a avut în Parlamentul European, Roberta a fost de partea sutelor de mii de oameni care au ieşit în stradă şi a cerut ferm Guvernului PSD de atunci să înceteze atacurile la statul de drept”. ”România este Europa şi Europa este România. Corupţia este antiteza Uniunii Europene”, declara Roberta în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne în faţa ministrului Justiţiei de atunci, Tudorel Toader, spune europarlamentarul. Siegfried Mureşan mai arată că alegerea Robertei Metsola ca preşedintă a Parlamentului European este o garanţie că Parlamentul va continua lupta pentru apărarea statului de drept şi a justiţiei peste tot în Uniunea Europeană. ”Sunt convins că va reprezenta cu demnitate şi determinare Parlamentul şi că va fi în continuare o prietenă a României”, precizează Mureşan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.