Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureşan (PMP): Dragnea să se retragă din fruntea PSD şi a Camerei Deputaţilor

siegfried muresan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, prim vicepreşedinte al PMP, declară, într-un comunicat transmis luni Agerpres, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să se retragă de la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, având în vedere că prin "profilul infracţional" pe care îl deţine "intră în istoria ruşinii în Europa".

"Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare, este trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, iar acum tocmai este urmărit penal, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu pentru a frauda fonduri europene, dosar deschis pe baza unei sesizări a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), organismul Comisiei Europene care investighează frauda cu fonduri ale Uniunii Europene (UE). Asta este imaginea pe care o văd toate cancelariile europene şi internaţionale despre persoana care deţine a treia demnitate în stat şi funcţia de preşedinte al partidului de guvernământ - PSD", afirmă eurodeputatul Mureşan.

De asemenea, europarlamentarul PMP adaugă că "odată cu ancheta OLAF, Liviu Dragnea intră în istoria ruşinii în Europa". "Liviu Dragnea dovedeşte dispreţ faţă de banii pe care noi, românii şi ceilalţi cetăţeni europeni, îi plătim ca taxe în fiecare zi pe care îi muncim, iar odată cu ancheta OLAF, Liviu Dragnea intră în istoria ruşinii în Europa. El nu mai trebuie lăsat să ia decizii în privinţa guvernării şi a vieţii românilor. Liviu Dragnea nu poate conduce un partid aflat la guvernare într-un stat UE, el trebuie să se retragă astăzi din fruntea PSD şi să-şi dea demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor. Parlamentul şi un partid aflat la guvernare într-o ţară UE nu pot fi conduse de o persoană cu un asemenea profil infracţional", mai spune Siegfried Mureşan, în comunicatul menţionat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârşite în dosarul 'Tel Drum' în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, Liviu Dragnea, preşedinte al CJ Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat, două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului european antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.