Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureşan (PNL) face reclamă referendumului propus de Iohannis, în P.E.: 'Oamenii să poată spune foarte clar că nu doresc nici amnistie și grațiere'

siegfried muresan

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan a spus luni seară, la dezbaterea privind statul de drept din Parlamentul European, că milioane de oameni cinstiți din România nu doresc nici amnistie, nici grațiere, făcând referire la modificările cerute legilor justiției de puterea de la București, transmite Mediafax.

”România este o țară proeuropeană. Poporul român dorește valori europene, dorește justiție, dorește dreptate, dorește stat de drept. De doi ani de zile sute de mii de oameni ies în stradă pentru a apăra valori europene. Oamenii politici au datoria să asculte întotdeauna voința poporului, iar oamenii politici nu au voie să modifice niciodată legi în propriul interes. Spun foarte clar: milioane de oameni cinstiți din România nu doresc nici amnistie, nici grațiere”, a spus eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan, la dezbaterea de luni seară din Parlamentul European asupra statului de drept din România.

CITESTE SI: Dureri în spatele genunchilor? Cum ştii că este vorba de ceva grav

El a transmis un mesaj și puterii de la București și i-a cerut guvernului să aplice recomandările experților europeni și să țină cont de voința poporului, convocat de președintele României, Klaus Iohannis, la un referendum pe teme de justiție în ziua alegerilor europarlamentare.

”Și, de aceea, cer Guvernului României să țină cont și să implementeze toate recomandările experților independenți de la Comisia de la Veneția, recomandările exprimate de Comisia Europeană în cazul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). Guvernul României are datoria să asculte de popor. Iar, tocmai de aceea, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a convocat pentru data de 26 mai un referendum în cadrul căruia poporul român să se poată exprima cu privire la ce fel de justiție dorește, oamenii să poată spune foarte clar că nu doresc nici amnistie și grațiere și nu doresc modificarea legislației penale peste noapte în mod intempestiv”, a mai spus Mureșan.

El a atras atenția că legislația penală nu poate fi modificată fără consultarea practicienilor sistemului și fără consultarea societății civile.

”Legislația penală trebuie să fie modificată ținând cont de avizul magistraților, de avizul ONG-urilor și, evident, ținând cont de recomandările partenerilor noștri internaționali. Rog doamna comisar, rog Comisia Europeană sa fie alături de poporul român în această luptă pentru justiție și pentru valori europene”, a încheiat Mureșan.

Europarlamentarii dezbat, la Strasbourg, alături de Comisia Europeană, situația respectării principiilor statului de drept în România.

Pe 3 aprilie, președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker și alți reprezentanți ai CE s-au reunit la Bruxelles, în ședința Colegiului Comisarilor, pentru a discuta despre situația statului de drept în România.

CITEȘTE ȘI: Fructele ideale la prima oră: Îţi asigură un tranzit intestinal excelent

Ulterior întrunirii oficialilor europeni, Frans Timmemans a susținut o conferință de presă în care a avertizat Guvernul de la București să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar, menționând că a avut numeroase discuții cu premeierul Viorica Dăncilă în ultimele două luni.

Pe 13 noiembrie 2018, Parlamentul European a adoptat un proiect de rezoluţie, elaborat de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE), prin care exprima preocuparea privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.