Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureşan: Vom propune şi vom cere adoptarea pentru întreaga Uniune Europeană a unui set unic de reguli şi norme pentru absorbţia de fonduri

facebook
siegfried muresan

Eurodeputatul Siegfried Mureşan a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Piatra-Neamţ, că va propune Parlamentului European, în noul mandat, aplicarea unui set unic de reguli şi norme în toate ţările membre ale UE în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, potrivit Agerpres.

Mureşan a precizat că această propunere va fi în programul electoral al PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. 

"Am discutat foarte mult cu primarii PNL în ultimele luni, iar fondurile europene sunt principala sursă de investiţii. Primarii au spus că e complicat, că este foarte multă birocraţie. În programul electoral al PNL vom propune şi vom cere adoptarea pentru întreaga Uniune Europeană a unui set unic de reguli şi norme pentru absorbţia de fonduri. Adică aceleaşi reguli pentru toate ţările din Uniunea Europeană. Aceste reguli să fie ca model după regulile din ţările unde există o birocraţie minimă. Ne dorim aceleaşi reguli pentru toţi, birocraţie minimă pentru toţi", a afirmat el. 

Europarlamentarul a adăugat că o altă modificare care va fi propusă vizează o coordonare mai bună a controalelor la cei care derulează proiecte cu fonduri europene. 

"Beneficiarii privaţi sau administraţiile publice sunt supuşi foarte des la controale de instituţii diferite. Pleacă un control şi vine altul. Acei beneficiari care au absorbit fonduri europene fără să aibă nereguli în derulare, care au folosit banii în scopul în care a fost accesat proiectul, să aibă parte de o simplificare a controalelor. De asemenea, principiul auditului unic să fie extins", a explicat Siegfried Mureşan. 

El a spus că a discutat toate aceste propuneri şi în cadrul Partidului Popular European, dar şi cu ceilalţi colegi eurodeputaţi.

Citește și: Comisia de cultură a PNL condamnă 'vehement' vandalizarea cimitirului evreiesc din Huşi

"De un an de zile discut cu colegii, în special din regiune, despre simplificarea procedurilor. Noi le vom trece în programul electoral al PNL. Dar există suficiente discuţii şi în PPE că, după alegerile europarlamentare, aceasta va fi poziţia oficială a PPE", a informat Mureşan, care este şi purtător de cuvânt al PPE. 

La rândul său, preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a spus că România trebuie să beneficieze de condiţii egale ca toate celelalte state membre ale UE. 

"PNL, prin lista de candidaţi şi proiectul pe care îl va prezenta, va avea ca temă principală România ca stat cu drepturi şi valori egale în Uniunea Europeană. De asemenea, vom întări şi conserva identitatea naţională. Relaţia cu Uniunea Europeană trebuie să fie corectă şi transparentă cu orice stat, aceleaşi valori şi aceeaşi analiză a proiectelor. Relaţia primarilor cu Bruxellesul trebuie să fie egală şi echitabilă în permanenţă", a declarat Cozmanciuc. 

Liderul PNL Neamţ i-a cerut europarlamentarului Sigfried Mureşan să analizeze ideea de a deschide, după alegerile din 26 iunie, un cabinet europarlamentar la Piatra-Neamţ pentru regiunea Moldovei şi pentru Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.