Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siemens va transfera o parte din pachetul său de acţiuni la Siemens Energy AG către fondul său de pensii

siemens

Siemens va transfera o parte din pachetul său de acţiuni la Siemens Energy AG către fondul său de pensii, o mişcare care va reduce dimensiunea unei revizuiri în scădere a valorii activelor, pe care conglomeratul german va trebui să o suporte în urma scăderii preţului acţiunilor sale, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Schimbarea vine la mai puţin de o săptămână după ce acţiunile Siemens Energy au scăzut cu o treime după ce compania a avertizat despre probleme mai profunde de calitate la Siemens Gamesa, la doar câteva săptămâni după ce grupul a reuşit să achiziţioneze pachetul de acţiuni rămas în unitatea de turbine eoliene.

Siemens îşi va reduce participaţia directă în Siemens Energy, care a fost disociată de Siemens în 2020, la 25,1%, de la 31,9%, a anunţat miercuri seara.

Pe baza preţului de închidere de miercuri, pachetul de 25,1% era în valoare de aproximativ 3,14 miliarde de euro.

”Acesta este un prim pas vizibil, intenţionăm să reducem şi mai mult pachetul de acţiuni la Siemens Energy, pas cu pas”, a spus un purtător de cuvânt al Siemens, întrebat de ce a încetat să reducă participaţia la 25,1%, ceea ce constituie o minoritate de blocare.

Siemens, cel mai mare acţionar al Siemens Energy, încearcă de ceva vreme să-şi reducă participaţia, dar fluctuaţiile preţului acţiunilor ca urmare a avertizărilor privind profitul şi a problemelor la Siemens Gamesa au întârziat orice reducere substanţială a participaţiei.

Siemens trebuie să ajusteze valoarea participaţiei sale directe la sfârşitul fiecărui trimestru, 30 iunie fiind următoarea dată cheie, ceea ce înseamnă că va trebui să reducă valoarea participaţiei de 25,1%, în conformitate cu scăderea de 23% a preţului acţiunilor Siemens Energy.

Pe baza preţului de închidere de miercuri, asta ar putea duce la o depreciere de aproximativ 900 de milioane de euro.

Siemens Energy a avertizat săptămâna trecută că problemele de calitate la unitatea sa de turbine eoliene vor avea nevoie ani de zile pentru a fi rezolvate, dând o lovitură grea unuia dintre cei mai mari furnizori ai afacerilor în expansiune cu surse regenerabile la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.