Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Sieranevada' a ratat şansa de a fi pe lista scurtă pentru Oscar: Ce a anunţat Cristi Puiu

sieranevada

Regizorul Cristi Puiu a declarat pentru news.ro, după ce Academia de film americană a anunţat lista scurtă a filmelor eligibile pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film străin” a premiilor Oscar 2017, pe care nu se regăseşte pelicula lui „Sieranevada”, că decizia a fost una corectă, lungmetrajul său nefiind unul pe gustul membrilor forului. „Campania a decurs bine, însă nu am avut bani suficienţi. Nu este un film pe gustul Academiei, dincolo de orice, dacă e să mă ghidez după peliculele care au mai fost nominalizate sau care au luat Oscarul”, a mai spus el.

Cineastul român a afirmat că evită să facă speculaţii referitor la decizia Academiei de film. „Nu pot specula, nu ştiu cum funcţionează ei. Este important de reţinut faptul că trebuie să avem o cinematografie sănătoasă, care să producă un număr important de filme, ca prezenţă să fie vizibilă şi pe piaţa internaţională. Ăsta este un drum lung, de ani”, a completat Cristi Puiu. „Credeţi că s-ar fi schimbat cinematografia românească dacă ar fi fost nominalizat filmul ăsta sau dacă ar fi luat un Oscar? Avea şanse să schimbe în rău - am fi zis: gata, am luat Oscarul, acum putem să ne culcăm. Aşa, poate că se ţinteşte în continuare şi încă e o portiţă deschisă. Şansele sunt mici”, a adăugat regizorul.

O nominaliziare sau un Oscar sunt benefice cineastului, în general. „E bine pentru cel care ajunge acolo. Îşi asigură un drum. Acesta este, poate, singurul minus al acestei poveşti de azi”, a mai afirmat Puiu.

Cristi Puiu este de părere că o nominalizare sau un premiu Oscar ne-ar fi ajutat, totuşi, ca ţară. „Suntem destul de timoraţi. Asta (premiul, n.r.) ne-ar fi ajutat puţin, aşa cum s-a întâmplat cu Palme d'Or-ul lui Mungiu, când toată lumea a fost încântată. E mai important să funcţioneze cinematografia, să facem filme pentru publicul din România pe care nu l-am câştigat nici acum.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.