Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini video de coșmar din Sierra Leone de la un protest: Guvernul declară stare de asediu

sierra leone

Sierra Leone declară stare de asediu în urma unor proteste mortale. „Indivizi fără scrupule. au cauzat moartea unor oameni nevinovați, inclusiv a personalului de securitate, afirmă vicepreședintele țării.

Sierra Leone a declarat miercuri stare de asediu la nivel național în urma unor proteste violente, iar o anchetă completă va fi efectuată, au anunțat liderii țării.

Națiunea vest-africană a respectat starea de asediu încă din după-amiaza zilei, după ce a fost anunțată de vicepreședintele Mohamed Juldeh Jalloh la televiziunea națională.

Oamenii ieșiseră mai devreme în stradă pentru a manifesta împotriva costului ridicat al vieții în această țară de peste 8 milioane de locuitori, unde deficitul bugetar a crescut de la 5,6% la 7,1% din PIB, afectat de războiul Rusiei în Ucraina, în timp ce datoria publică a crescut de la 74% la 75% din PIB, potrivit Băncii Africane de Dezvoltare.

"Indivizi fără scrupule", în timpul unei "manifestații violente și neautorizate", au provocat "moartea unor sierro-leonezi nevinovați, inclusiv a personalului de securitate, a declarat Juldeh Jalloh, fără a furniza numărul de morți.

Președintele Julius Maada Bio a lansat un apel la calm în rândul compatrioților săi și a anunțat anchete asupra incidentului.

"În calitate de guvern, avem responsabilitatea de a proteja fiecare cetățean din Sierra Leone. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost nefericit și va fi investigat pe deplin. Îi îndemn pe toți locuitorii din Sierra Leone să fie calmi", a declarat el pe Twitter.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.