Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SIF Oltenia a VÂNDUT acțiunile deținute la BCR către Erste Group Bank

BCR

SIF Oltenia (SIF 5) a semnat, joi, contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de acțiuni deținut la Banca Comercială Română către Erste Group Bank pentru un preț de 140 de milioane de euro, cu plata exclusiv în numerar, potrivit unui anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București, scrie Mediafax.

Contractul vizează un pachet de 1.023.534.303 acțiuni la BCR, reprezentând 6,29% din capitalul băncii, conform unui anunț din 25 iunie 2018. Restul de 0,12% din BCR (19.830.840 de acţiuni) este deținut de angajații BCR, nefiind inclus în această tranzacție.

Implementarea contractului de vânzare-cumpărare se va face după ce tranzacția va fi aprobată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) a SIF Oltenia și de către Banca Centrală Europeană în cazul Erste. Consiliul de Administrație al SIF Oltenia urmează să convoace AGEA, având pe ordinea de zi doar aprobarea acestei tranzacții.

Ca urmare a acestei tranzacții, grupul austriac Erste ajunge să dețină 99,88% din BCR, la 13 ani de la privatizare, iar valoarea BCR este estimată la peste 2,22 miliarde de euro.

La momentul privatizării, în 2005, cele cinci SIF-uri dețineau 30% din BCR, iar primele patru și-au vândut participațiile în 2011 pentru un preț de 28 de milioane de euro și 1% din capitalul social al Erste. La o capitalizare în valoare de 15 miliarde de euro (70 de miliarde de lei), joi, 1% din capitalul social al Erste reprezenta 150 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.