Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Silviu Predoiu (ex-SIE): 'Ce știm cu adevărat despre omul care conduce guvernul României în acest moment?'

intrebare

Fost șef în spionajul românesc, Silviu Predoiu a comentat ieșirea la iveală a faptului că premierul Florin Cîțu a fost prins băut la volan în urmă cu 20 de ani în SUA și a stat în arest.

„Din punct de vedere legal, întrebarea întoarsă pe toate părțile, respectiv dacă în aceste condiții mai poate fi premier, are un singur răspuns: DA. Iar asta pentru că, în conformitate cu legislația națională, pentru o asemenea infracțiune a intervenit, de mult, reabilitarea”, consideră Predoiu, într-un comentariu pe pagina sa de Facebook.

„Din punct de vedere etic, fanatismul celor care se înghesuie să îl apere pe Cîțu, mulți dintre ei până mai ieri în tabăra cealaltă, ar trebui să dea tuturor, inclusiv domnului Cîțu, de gândit. Ei sunt aceiași oameni care, pentru lucruri la fel de "puțin grave", pentru "accidente ale tinereții" sau "întâmplări nefericite", dar având ca subiect inamici politici, de obicei pesediști, au cerut cu vehemență demisii, retragere din viața publică, etc. Adică este vorba, în fapt, despre lipsă de criterii, lipsă de principii și dublu standard”, continuă acesta.

„Și totuși, rămâne întrebarea: Ce știm cu adevărat despre omul care conduce guvernul României în acest moment? Sunt prea multe zvonurile de pe piața, începând de la eșecurile în evoluția sa academică, la implicarea sau nu în atacul speculativ la adresa leului și până la motivația îndepărtării sale dintr-o bancă, ce așteaptă clarificări. Clarificări pe care Florin Cîțu nu le datorează nimănui, dar pe care Prim Ministrul Cîțu le datorează tuturor românilor. În sine, fiecare din neclaritățile biografice ale d-lui Cîțu s-ar putea sa fie irelevante, dar suma "neraspunsurilor" crează neîncredere. Pentru că, în ultimă instanță, când ocupi o asemenea funcție, când ești în postura să iei decizii ce influențează viața fiecărui cetățean dar și prezentul și viitorul națiunii, despre ÎNCREDERE este vorba”, a conchis fostul șef din SIE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.